Requisits
Les persones empadronades a Eivissa que vulguin participar en el mercat del Dia de les Illes Balears i que compleixin els requisits que s'estableixen poden presentar la sol·licitud i la documentació requerida a una de les següents opcions:
Modalitat A: artesans d'Eivissa que disposen d'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, pel qual s'estableixen els principis generals del procediment per obtenir la carta d'artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic.
Reserva de places per a la modalitat A: 15.
Modalitat B: persones d'Eivissa que duen a terme una activitat artesanal que no disposen d'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, pel qual s'estableixen els principis generals del procediment per obtenir la carta d'artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic.
Reserva de places per a la modalitat B: 6.
Modalitat C: venedors no artesans d'Eivissa.
Reserva de places per a la modalitat C: 1.
Les persones interessades que hi vulguin participar només poden presentar la sol·licitud a una de les modalitats.
Les persones interessades que hagin estat adjudicatàries de la convocatòria aprovada per la Resolució del conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de 17 d'octubre de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria per participar en la Fira del Producte Local inclosa en la Fira de la Diada de les Illes Balears 2025 no podran participar en aquesta convocatòria.
Documentació a presentar
MODALITAT A: Poden participar en aquesta modalitat A tots els artesans d'Eivissa que disposen d'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, pel qual s'estableixen els principis generals del procediment per obtenir la carta d'artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic. Aquesta modalitat es divideix en dues d'acord amb el tipus d'artesans participants:
Modalitat A1: artesans tradicionals d'Eivissa que disposen de l'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb l'article 6.2 in fine del Decret 47/2014, de 5 de setembre, l'objectiu dels quals té per finalitat única conservar i transmetre els coneixements que formen part dels oficis tradicionals i de la cultura pròpia de les Illes Balears. Aquests artesans no és necessari que estiguin donats d'alta a la Seguretat Social atès que no comercialitzen, ja que el seu objectiu no és la finalitat econòmica sinó conservar i transmetre els coneixements i la cultura del seu ofici.
Modalitat A2: artesans d'Eivissa que disposen de l'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre.
Els participants han de presentar una còpia de la seva acreditació vigent juntament amb la sol·licitud de participació.
Els participants han de vendre exclusivament els seus productes artesans.
Les persones interessades a participar en la modalitat A han de presentar juntament amb la sol·licitud degudament emplenada la documentació següent:
a) Una còpia del DNI per ambdues cares. En el cas de les persones jurídiques, s'ha de presentar a més una còpia del CIF de l'empresa i del DNI del representant legal. En el cas dels ciutadans estrangers, una còpia de la targeta de residència que habilita per treballar a Espanya i el document identificatiu en vigor (DNI o passaport).
b) El certificat d'empadronament a Eivissa de la persona titular.
c) Declaració responsable que acredita que els productes amb els quals participarà responen a una elaboració pròpia, d'acord amb la memòria presentada.
d) Únicament per als sol·licitants de la modalitat A2. Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, la Seguretat Social i l'Agència Tributària de les Illes Balears.
e) La documentació acreditativa d'estar donat d'alta en el Cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb activitat alta en l'epígraf corresponent, en el moment de la sol·licitud de participació i com a mínim fins a la data de finalització de l'esdeveniment. Resten exempts d'aquest requisit els artesans de la modalitat A1.
f) Una memòria explicativa del procés d'elaboració dels productes, que descrigui la totalitat de les tècniques usades en els productes a la venda o exposició.
g) Un dossier fotogràfic en el qual estiguin representats els productes per exposar o vendre i que reflecteixin les tècniques bàsiques que utilitza l'artesà. Ha de contenir un mínim de 5 fotografies en format electrònic de resolució suficient. No es pot exposar ni vendre cap tipus de producte que no estigui inclòs en el dossier fotogràfic.
h) Una fotografia de l'estand muntat, tret que sigui la primera participació en una fira. Els tipus de productes o les tècniques de treball que apareguin a la fotografia i que no estiguin inclosos en les fotografies del dossier no es poden exposar ni vendre en la fira. En el cas que l'exposició reflectida en la fotografia no compleixi les normes d'aquestes bases, es pot denegar la participació a la fira.
i) La carta, el carnet d'artesà. Aquests documents han d'estar en vigor o s'ha d'aportar el resguard de la sol·licitud de renovació. Aquest document s'ha d'exposar a la parada en un lloc visible.
j) La pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil vigent durant els dies del mercat i el rebut del pagament. S'ha de presentar obligatòriament una vegada se'ls hagi adjudicat un lloc.
k) La documentació acreditativa dels criteris de selecció consignats en la sol·licitud.
MODALITAT B: Poden participar en aquesta modalitat B totes les persones que duen a terme una activitat artesanal a Eivissa que no disposen d'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, pel qual s'estableixen els principis generals del procediment per obtenir la carta d'artesà, la carta de mestre artesà, el document de qualificació artesanal i la carta de mestre artesà honorífic. Aquesta modalitat es divideix en dues d'acord amb el tipus de participant:
Modalitat B1: persones que duen a terme una activitat artesanal que no disposen de l'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, i no són venedores, atès que el seu objectiu té per finalitat única conservar i transmetre els coneixements que formen part dels oficis tradicionals i de la cultura pròpia de les Illes Balears. Aquestes persones no és necessari que estiguin donades d'alta a la Seguretat Social perquè no comercialitzen, ja que el seu objectiu no és la finalitat econòmica sinó conservar i transmetre els coneixements i la cultura del seu ofici.
Modalitat B2: persones que duen a terme una activitat artesanal que no disposen d'acreditació expedida pels consells insulars d'acord amb el Decret 41/2014, de 5 de setembre, i que són venedores.
Les persones interessades a participar en la modalitat B han de presentar juntament amb la sol·licitud degudament emplenada la documentació següent:
a) Una còpia del DNI per ambdues cares. En el cas de les persones jurídiques, s'ha de presentar a més una còpia del CIF de l'empresa i del DNI del representant legal. En el cas dels ciutadans estrangers, una còpia de la targeta de residència que habilita per treballar a Espanya i el document identificatiu en vigor (DNI o passaport).
b) El certificat d'empadronament a Eivissa de la persona titular.
c) Declaració responsable que acredita que els productes amb els quals participarà responen a una elaboració pròpia, d'acord amb la memòria presentada.
d) Un certificat actualitzat d'alta en l'impost d'activitats econòmiques, en el qual figuri un epígraf d'activitat artesanal, així com l'antiguitat en l'activitat artesanal. Aquest document no és necessari per als sol·licitants de la modalitat B1.
e) Únicament per a la modalitat B2. Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, la Seguretat Social i l'Agència Tributària de les Illes Balears.
f) La documentació acreditativa d'estar donat d'alta en el Cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb activitat alta en l'epígraf corresponent, en el moment de la sol·licitud de participació i com a mínim fins a la data de finalització de l'esdeveniment. Aquesta documentació no és necessària per als sol·licitants de la modalitat B1.
g) Una memòria explicativa del procés d'elaboració dels productes, que descrigui la totalitat de les tècniques usades en els productes a la venda.
h) Un dossier fotogràfic en el qual estiguin representats els productes per exposar o vendre i que reflecteixin les tècniques bàsiques que utilitza l'artesà. Ha de contenir un mínim de 5 fotografies en format electrònic de resolució suficient. No es pot exposar o vendre cap tipus de producte que no estigui inclòs en el dossier fotogràfic.
i) Una fotografia de l'estand muntat, tret que sigui la primera participació en una fira. Els tipus de productes o les tècniques de treball que apareguin a la fotografia i que no estiguin inclosos en les fotografies del dossier no es poden exposar o vendre en la fira. En el cas que l'exposició reflectida en la fotografia no compleixi les normes d'aquestes bases, es pot denegar la participació a la fira.
j) La pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil vigent durant els dies del mercat i el rebut del pagament. S'ha de presentar obligatòriament una vegada se'ls hagi adjudicat un lloc.
k) La documentació acreditativa dels criteris de selecció consignats en la sol·licitud.
MODALITAT C: Poden participar en aquesta modalitat C les persones que són venedores de productes no artesans.
Els participants han de vendre exclusivament els seus productes.
Per poder participar en la modalitat C, els participants han de complir les condicions següents, a més de les assenyalades amb caràcter general:
a) Domicili fiscal: tots els participants han de tenir el domicili fiscal a Eivissa.
b) Regulació fiscal i social
· Estar donats d'alta en el Cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb activitat alta en l'epígraf corresponent, en el moment de la sol·licitud de participació i com a mínim fins a la data de finalització de l'esdeveniment.
· Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat, la Seguretat Social i l'Agència Tributària de les Illes Balears.
c) Seguretat i salut
· Complir la normativa vigent en matèria de seguretat i salut, incloent-hi la normativa sobre manipulació d'aliments, si escau.
· Disposar d'una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi qualsevol incident que pugui ocórrer durant el muntatge, la durada i el desmuntatge de l'esdeveniment.
d) Presentació i netedat de l'estand
· Mantenir l'estand net i ordenat durant tot el transcurs de l'esdeveniment.
· L'estand ha de reflectir una imatge professional i atractiva dels productes exposats.
e) Prohibicions específiques
· Queda prohibit l'ús de qualsevol espai o recurs de l'esdeveniment per a activitats diferents de les especificades en les condicions de participació.
· No es permet la venda de productes que no compleixen les normatives de producció i venda establertes d'acord amb les lleis aplicables.
Models:
Documents relacionats amb el tràmit:
Termini màxim
El termini per presentar les sol·licituds acaba dia 30 de gener de 2025.
Forma de presentació
D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):
a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.
b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.
c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.
*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.
Òrgan competent per a la tramitació
Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament
Contacte
Servei o Secció responsable
Servei de Relacions Institucionals
Passeig de Sagrera, 2.
Tel.: 971177002
(lbouazza@dgri.caib.es)