Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Convocatòria de subvencions SOIB Vulnerables CP i Competències Clau 2022-2025

Les subvencions d'aquesta convocatòria tenen com a objecte finançar especialitats formatives adreçades a l'obtenció de certificats de professionalitat de nivell 1 i 2 i especialitats formatives de competències clau de nivell 2 dirigides a col·lectius amb especials dificultats d'inserció en el mercat laboral.

S'entén per col·lectius amb especials dificultats d'inserció en el mercat laboral:

a) Col·lectiu de persones en risc d'exclusió social i amb dificultats especials d'inserció laboral, inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi.

S'entén com a persona en risc d'exclusió social aquella persona que acredita aquesta situació mitjançant un informe de Serveis Socials o un informe tècnic de l'entitat que especifiqui les causes conduents a la situació de risc d'exclusió.

b) Col·lectiu de persones joves en risc d'exclusió social i amb dificultats especials d'inserció laboral, majors de 16 anys i menors de 30 anys, inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi.

S'entén com a persona jove en risc d'exclusió social aquella persona que acredita aquesta situació mitjançant un informe de Serveis Socials o un informe tècnic de l'entitat que especifiqui les causes conduents a la situació de risc d'exclusió.

c) Col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i amb dificultats especials d'inserció laboral, inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi, amb la condició de persona amb discapacitat amb un grau igual o superior al 33 %.

També queden incloses les persones amb capacitat intel·lectual límit, com a demandants d'ocupació no ocupades i que poden accedir acreditant una valoració d'almenys un 20 % de discapacitat intel·lectual i que no arribi al 33 %.

d) Col·lectiu de persones amb diagnòstic de salut mental i amb dificultats especials d'inserció inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi.

S'entén com a persona amb diagnòstic de salut mental aquella que acredita aquesta situació certificant la discapacitat amb un grau igual o superior al 33 % o amb la presentació d'un Informe psiquiàtric emès per part de l'Àrea de Salut Mental de l'administració de salut pública.

e) Col·lectiu de persones amb discapacitat sensorials i amb dificultats especials d'inserció laboral inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi, amb la condició de persona amb discapacitat amb un grau igual o superior al 33 %.

f) Col·lectiu de persones amb discapacitat física i altres amb dificultats especials d'inserció laboral inscrites al SOIB com a demandants d'ocupació, a excepció dels casos en què la norma específica no ho exigeixi, amb la condició de persona amb discapacitat amb un grau igual o superior al 33 %.

Codi SIA

2929942

Persones destinatàries

Són entitats beneficiàries de les subvencions les entitats de formació que sol·licitin programació sempre que tinguin centres acreditats i /o inscrits en el territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Termini per a resoldre i notificar

El termini per resoldre i notificar les resolucions és de tres mesos comptadors des de la publicació de la convocatòria pel que fa al primer període de sol·licituds,pel que fa al segon període tres mesos des de l'inici de presentació de sol·licituds.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Documents relacionats amb el procediment

Tràmits

X

Sol·licitud

Requisits

Per impartir certificats de professionalitat les entitats de formació han de tenir els seus centres acreditats i per impartir especialitats formatives de competències clau han de tenir els centres inscrits en el Registre Estatal d'Entitats de Formació.

-Per la programació corresponent al primer període de sol·licituds, el dia abans de la publicació de la convocatòria.

-Per la programació corresponent al segon període de sol·licituds, el dia abans de l'inici del període per presentar les sol·licituds.

Documentació a presentar

Termini màxim

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció juntament amb la documentació tècnica és el següent:

1. Pel primer període 2022-2024, 12 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB.

2. Pel segon període 2023-2025, des del 3 de juliol fins al 17 de juliol de 2023.

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Carrer Gremi d'Hortolans, 11, 1 planta. Polígon Son Rossinyol. Tel.: 971177900 - Fax: 971176342

(ggelabert@soib.caib.es)

Observacions

La sol·licitud de subvenció s'ha de presentar exclusivament de forma telemàtica, d'acord amb el que estableix l'article 8 de l'Ordre EFP/942/2022, de 23 de setembre, a través del tràmit específic per a subvencions -ESOIB- que s'ha de posar a disposició dels interessats a la web https://soib.es/convocatories/, que correspon a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears. No es consideren com a presentades les sol·licituds telemàtiques fetes a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit especificat.

Les entitats han de generar el model de sol·licitud normalitzat i adjuntar la documentació que correspongui mitjançant l'aplicació de gestió ESOIB. Una vegada obtingut aquest model de sol·licitud normalitzat, s'ha de signar electrònicament i s'ha de presentar mitjançant la SEU ELECTRÒNICA del Govern.

Per poder accedir i fer el tràmit a través de l'aplicació de gestió ESOIB, l'entitat prèviament ha d'haver sol·licitat l'alta de les persones gestores que han de poder accedir a aquesta aplicació amb un correu a seguimenteconomic@soib.es, aportant la documentació acreditativa de l'entitat i de la seva representació.

Les entitats que ja estan donades d'alta en aplicació de gestió ESOIB no han de sol·licitar aquesta alta ni han d'aportar la documentació esmentada, llevat que la informació que hi figura no estigui actualitzada. En aquest cas, s'han d'acreditar documentalment els canvis (representant, nomenaments, estatuts, etc.) i cal sol·licitar al SOIB que actualitzi les dades a través del correu mencionat.

Un cop l'entitat disposa de l'alta en l'aplicació de gestió ESOIB, s'ha de generar el model de sol·licitud normalitzat i adjuntar la documentació corresponent mitjançant l'aplicació ESOIB

Una vegada feta la tramitació dins ESOIB, aquesta aplicació genera un document de sol·licitud normalitzat en format pdf, el qual, per tal de completar el tràmit, s'ha de signar electrònicament i s'ha de presentar des de la SEU ELECTRÒNICA del Govern, dins el termini de presentació de sol·licituds, de conformitat amb l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Fins que no es completi el tràmit de registre electrònic de la sol·licitud no es considera presentada vàlidament.

Tota la informació de la convocatòria i els enllaços per accedir a ESOIB des d'on es genera el model de sol·licitud normalitzat i a la SEU ELECTRÒNICA des d'on poder registrar la sol·licitud estaran disponibles al web https://soib.es/convocatories/.

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar