desc_ibetec.jpg
 Portada    Català    Castellano   

Tornar al llistat de notícies

17/05/2017

Jornades del Grup IoT i Grup de Direcció - UNIRED

Els passats 11 i 12 de maig el ParcBit va acollir les jornades del Grup  IoT i Grup de Direcció - Unired, una associació sense ànim de lucre que integra a operadors de xarxes portadores de difusió de la senyal audiovisual i gestors d'infraestructures de telecomunicacions, i a la qual  l'empresa pública ubicada al ParcBit Multimèdia de les Illes Balears n'és membre. En representació a Multimèdia de les Illes Balears al Grup Direcció va participar el director gerent Bartomeu Tugores i al Grup IoT l'enginyera tècnica Silvia Tomàs.

Els grups de treball formats, Grup IoT i Grup de direcció, es  dedicaren a tractar la Internet de les Coses (IoT) i analitzar les  tecnologies incipients que apareixen dia a dia en aquest àmbit. Es  varen compartir les experiències de tots els membres de UNIRED amb  l'objectiu final d'obtenir unes conclusions de quin pot ser el  millor camí a seguir per abordar aquestes necessitats i detectar  quines poden sorgir en un futur, tant dins les empreses com entre els seus  clients.

Així mateix, representants de les empreses que formen el Grup  IOT- Unired: Axión, Itelazpi, Narsetic, Retegal, Telecom-CLM i Multimèdia de les Illes Balears visitaren també les  instal·lacions del projecte de sensorització de  l'aparcament del ParcBit, el qual comptarà en breu amb tecnologia  LoRa que assenyalarà les places disponibles per aparcar d'una  manera intel·ligent. L'empresa IoTLabs ubicada al ParcBit va participar també en aquesta visita i demostració de la tecnologia ja que és l'encarregada de desenvolupar el projecte.

La Universitat de les Illes Balears també va col·laborar  a aquestes jornades i el Dr. Bartomeu Alorda exposà els aspectes generals i les característiques tècniques de la tecnologia LoRa.

 C. Blaise Pascal, s/n. Edifici Adduno - Parc Bit (Ctra. Palma - Valldemossa, km. 7,4) - 07121 - Palma
Tel.: +34 971 17 73 54 - Fax: +34 971 17 69 95 - Correu-e: administracio@ibetec.caib.es
www.ibetec.cat