desc_ibetec.jpg
 Portada    Català    Castellano   

Tornar al llistat de notícies

26/06/2017

El Govern millora la seguretat del Parc Natural d’Es Trenc

El Govern millorarà la seguretat del Parc Natural d’Es Trenc i del conjunt de la zona de la Colònia de Sant Jordi amb la futura instal·lació d’una estació de telecomunicacions de la xarxa TetraIB (xarxa de radiocomunicacions mòbils de seguretat i emergències) a l’Hotel Universal Marqués situat a Colònia de Sant Jordi. Bartomeu Tugores, director gerent de l'empresa pública Multimèdia de les Illes Balears (depenent de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme) i José Carlos González, director general de la cadena hotelera Universal Hotels, han signat un conveni de col·laboració que permetrà la instal·lació d’aquesta infraestructura de telecomunicacions que donarà servei a la zona.

Els serveis de les estacions TetraIB estan orientats a oferir comunicacions segures al personal de les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències de les Illes Balears. Entre d’altres, l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d’Emergències d’Illes Balears (SEIB112) depenent de la Direcció d’Emergències del Govern, els Serveis d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU061) de l’IB-Salut de la Conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les policies locals.

La instal·lació d’una estació TetraIB a l’Hotel Universal Marqués proporcionarà una millora de cobertura a tota la zona costanera dels diferents municipis de Campos, Ses Salines i Santanyí i també al nucli urbà de Colònia de Sant Jordi. És d’una rellevància especial el fet que el Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos tingui cobertura TetraIB, perquè qualsevol usuari d’aquesta xarxa pugui intervenir amb comunicacions en una eventual situació d’emergència.

 C. Blaise Pascal, s/n. Edifici Adduno - Parc Bit (Ctra. Palma - Valldemossa, km. 7,4) - 07121 - Palma
Tel.: +34 971 17 73 54 - Fax: +34 971 17 69 95 - Correu-e: administracio@ibetec.caib.es
www.ibetec.cat