desc_ibetec.jpg
 Portada    Català    Castellano   

Tornar al llistat de notícies

24/11/2017

UNIRED celebra el seu II Fòrum sota el lema “Smart Towers, els serveis del futur a les torres de telecomunicació”

El Director General de Desenvolupament Tecnològic Benjamí Villoslada ha participat en la cita acompanyat del director gerent de IBETEC, Bartomeu Tugores

El Director General de Desenvolupament Tecnologic Benjamí Villoslada Gil ha assistit avui a Bilbao a l'II Fòrum organitzat per la Unió d'Operadors de Xarxa de Radiodifusió i Telecomunicacions UNIRED, “Smart Towers: Els serveis del futur a les torres de telecomunicació”, acompanyat del Director Gerent de IBETEC, Bartomeu Tugores i en representació de la Universitat de les Illes Balears, Bartomeu Alorda.

L'II Fòrum organitzat per UNIRED ha analitzat l'impuls de l'ús de les torres de telecomunicació per a la prestació de serveis Smart i de la IoT (Internet de les Coses), que podria, entre altres aspectes, contribuir de manera significativa en l'impuls de les smart communities. El fòrum tractarà d'aquesta manera de donar resposta al ritme vertiginós amb el qual avança la connexió i les necessitats d'informació i donar així cobertura a les demandes dels usuaris.

UNIRED és una associació sense ànim de lucre, creada l'any 2006, que integra a operadors de xarxes portadores de difusió del senyal audiovisual i gestors d'infraestructures de telecomunicacions (la majoria entitats públiques), presidida en aquest moment per Itelazpi S.A. Aquesta associació representa, gestiona i defensa els interessos comuns dels seus membres com a operadors d'infraestructures per al transport i la difusió de senyals de televisió i ràdio.

Xarxa IoTib

En el fòrum van participar com a ponents Benjamí Villoslada i Bartomeu Alorda on van presentar la nova xarxa IoTib. Aquesta nova xarxa de sensorización del territori, de baixa velocitat de transmissió, basada a la tecnologia LoRaWAN anomnada IoTib la implementarà IBETEC en el primer trimestre de 2018 en tot el terriori balear. Aquest projecte permetrà disposar d'una xarxa pública de sensors, que abastarà tot el territori de les Illes Balears, i que estarà dirigida a potenciar el desenvolupament d'iniciatives de gestió a partir de dades reals.

Es tracta de la primera xarxa pública d'aquestes característiques en l'àmbit de l'Estat Español, i una de les primeres d'Europa. Actualment, el IBETEC duu a terme el desenvolupament de la plataforma (servidor) de codi obert LoRA, que permet integrar i gestionar les dades que es transmeten per la xarxa de sensors. Es preveu que durant el primer trimestre de 2018 aquesta xarxa de sensorización es trobi en una fase molt avançada.

 C. Blaise Pascal, s/n. Edifici Adduno - Parc Bit (Ctra. Palma - Valldemossa, km. 7,4) - 07121 - Palma
Tel.: +34 971 17 73 54 - Correu-e: administracio@ibetec.caib.es
www.ibetec.cat