desc_ibetec.jpg
 Portada    Català    Castellano   

Tornar al llistat de notícies

09/05/2018

Vicepresidència cedeix 15 terminals de tetraIB a Sóller amb l'objectiu de reforçar la seguretat d'Es Firó

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i el gerent de l'IBETEC, Tomeu Tugores, han fet entrega dels terminals al batle del municipi, Jaume Servera, i al cap de la policia local, Josep Porcell.

Avui dematí la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha entregat al batle de Sóller, Jaume Servera, 15 dispositius de comunicació de la xarxa tetraIB que reforçaran el dispositiu de seguretat previst per Es Firó de Sóller. A l'acte també hi han participat el gerent de l'IBETEC, Tomeu Tugores, i el cap de la Policia de Sóller, Josep Porcell.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha explicat que l'acte d'avui és una mostra de com "es posen les noves tecnologies al servei de la ciutadania", ja que els terminals serviran per a millorar les comunicacions entre totes les persones que formen part del dispositiu de seguretat durant les festes i n'augmentaran la seva eficàcia. Així, facilitaran la coordinació dels agents de la policia local i també protecció civil, bombers, serveis d'emergències i sanitaris per a evitar incidents o bé per actuar en cas que es produeixin.

El batle de Sóller, Jaume Servera, i el cap de la Policia Local, Josep Porcell, han agraït la col·laboració i han reconegut que implica un reforç important per assegurar el bon funcionament de les festes del municipi. La tecnologia tetraIB ja és coneguda pel cos policial municipal.

Durant l'acte d'entrega dels terminals, el gerent de l'IBETEC, Tomeu Tugores, ha explicat que "avui unificam esforços amb l'Ajuntament de Sóller per a millorar el dispositiu de seguretat durant les festes d'Es Firó, com ho hem fet amb altres festes emblemàtiques d'arreu de les illes".

Tugores ha destacat que aquesta col·laboració entre el Govern i l'Ajuntament de Sóller és possible per l'adhesió del municipi a la xarxa de comunicacions tetraIB i ha recordat que també s'han fet cessions de terminals a altres festes amb gran afluència de participants.

TIC com a servei públic

Gràcies a la xarxa tetraIB es fa possible la integració de les comunicacions dels serveis de Seguretat i Emergència amb la resta d'organismes públics de les nostres illes subscriptors del servei. Es facilita així la coordinació de tots els serveis públics involucrats d'una manera més eficaç i eficient en la presa de decisions i en el moment de les intervencions.

El nombre de subscriptors que s'han adherit al servei tetraIB és de 66. Aquests subscriptors pertanyen a les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències, Institut Balear de la Natura (IBANAT), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d'Emergències d'Illes Balears (SEIB112) depenent de la Direcció d'Emergències del Govern, els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU061) de l'IB-Salut de la Conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les Policies Locals.

 C. Blaise Pascal, s/n. Edifici Adduno - Parc Bit (Ctra. Palma - Valldemossa, km. 7,4) - 07121 - Palma
Tel.: +34 971 17 73 54 - Fax: +34 971 17 69 95 - Correu-e: administracio@ibetec.caib.es
www.ibetec.cat