desc_programa_formacio_corresponsals_(1).png

 


MEMBRES DE 3 PAÏSOS DE L’AGÈNCIA EUROPEA D’INFORMACIÓ I ASSESSORAMENT JUVENIL (ERYICA) ES VAREN REUNIR DEL 26 AL 28 D’OCTUBRE A CIUTADELLA

desc_Poster_Ciutadella.jpg

Més de quaranta tècnics de joventut de Portugal, Andorra i nou comunitats autònomes (Illes Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Andalusia, Comunitat de Navarra, Cantàbria, Galícia i Regió de Múrcia) que integren el grup iberoinsular d’Eryica; es varen trobar a les jornades organitzades per l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella, al Palau de Can Saura.

L’objectiu de la trobada era avaluar la feina que ha duit a terme el enguany, així com planificar les activitats per a 2023. També hi va haver espais per compartir bones pràctiques i conèixer noves tendències de comunicació amb joves a través de xarxes socials com Tik-Tok, Twitch o Instagram Reels.

D'altra banda, la directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit), Aina Amengual, va explicar el Protocol d'actuació en el cas d'un risc autolític en adolescents i joves a les Illes Balears.

Programa

Bones pràctiques

Eryica

Panell de comunicació

Ponència Convivèxit

Fotos


El Recull d’unitats didàctiques de ciutadania digital, és una guia per a docents, educadors, informadors i mediadors que fan feina amb joves, editada en col·laboració amb Europe Direct Illes Balears.

En ella s’hi troba una recopilació de 28 unitats didàctiques que permetran dur a terme tallers o xerrades per a infants i joves de temàtiques que van des d’Internet segura, convivència, jocs digitals i habilitats pel segle XXI, fins a orientació laboral.  

Les unitats didàctiques són una eina fruit de molts d’anys de feina en el camp de la ciutadania digital, fent un èmfasi especial en la prevenció del ciberbullying, que hem duit a terme des de l’àrea d’Infojove; i es pot millorar, adaptar o actualitzar segons les necessitats formatives dels destinataris, els recursos i temps de què es disposi.

Es poden sol·licitar exemplars en paper al correu embasalo@ibjove.net

Descarrega el recull d’unitats didàctiques de Ciutadania Digital

Descarrega el recull d’unitats didàctiques de Ciutadania Digital per a ensenyança primària

Descarrega el recull d’unitats didàctiques de Ciutadania Digital per a ensenyança secundària


Nova campanya: canvi climàtic

desc_Salvar_terra.JPG

VEURE LA CAMPANYA


Nova campanya: Primera feina

desc_portada_primera_feina0.jpg

VEURE LA CAMPANYA


Nova campanya del projecte Vida Digital + Segura: dona i ciència

desc_podem.jpg

VEURE LA CAMPANYA


17 d'abril, Dia de la Informació Juvenil

Dimecres 17 d'abril es celebra, des de fa tretze anys, el Dia Europeu de la Informació Juvenil, una jornada que reivindica la importància d'acompanyar els i les joves en el seu camí cap a l'emancipació, mitjançant la informació, l'orientació, l'assessorament i la formació en els temes del seu interès. 

Enguany, juntament amb la resta de països europeus, el celebram amb la campanya #mindmymind que posa l'èmfasi en el benestar emocional i mental dels joves en un any que ha estat difícil per a tota la població però especialment per ells i elles.

desc_17abril2021.jpeg