Torna

Coordinació estratègia de càncer

 
PRESENTACIÓ DEL PDPCCR

La Conselleria de Salut ha posat en marxa el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, dirigit a dones i homes de 50 a 69 anys residents a les Illes Balears.

El Programa es durà a terme per etapes, atenent els sectors sanitaris i es començarà pels sectors Tramuntana (Hospital d’Inca), Menorca, Eivissa I Formentera. Amb el temps s’incorporaran els altres sectors fins arribar a tots els homes i dones de 50 a 69 anys de Illes Balears.
PROGRAMA DIRIGIT A PERSONES RESIDENTS A LES ILLES BALEARS

 

L’objectiu del Programa és detectar, de forma precoç, un càncer o una lesió que pugui arribar a ser maligna.
Aquesta detecció precoç té dues etapes:
1. Detecció de sang, no visible, en femta.
2. Realització d’una colonoscòpia en cas que es detecti sang a la prova anterior.
El Programa consisteix en oferir gratuïtament el col·lector necessari per a la recollida de femta en el domicili i una colonoscòpia posterior si es troba sang en la femta. Des de la Conselleria de Salut s’enviaran cartes d’invitació a participar en el Programa a dones i  homes de 50 a 69 anys i dels sectors sanitaris corresponents a cada etapa. Aquest Programa es du a terme amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears.


incidencia cancer4 de febrer. Dia mundial contra el càncer #PrevencióCàncer

El càncer és la segona causa de mort després de les malalties de l'aparell circulatori, encara que en els homes ocupa el primer lloc. Un dels principals factors de risc per a molts tipus de càncer (pulmó, boca, laringe, esòfag, pàncrees, estómac, bufeta i ronyó) és l'addicció al tabac. En canvi, els beneficis de deixar de fumar comencen des del primer dia i, als 10 anys del seu abandonament, el risc de morir per un càncer de pulmó es redueix a la meitat.

go.gif Més informació aquí

DESTACATS

 

Cartell del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte