Torna

Coordinació estratègia de càncer

AVÍS IMPORTANT

REPRESA DE L'ACTIVITAT NORMAL DEL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DE CÀNCER DE COLON I RECTE EN ELS SECTORS DE TRAMUNTANA I EIVISSA

PER A MÉS INFORMACIÓ, CRIDAU AL 900 102 560


 
PRESENTACIÓ DEL PDPCCR

La Conselleria de Salut ha posat en marxa el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, dirigit a dones i homes de 50 a 69 anys residents a les Illes Balears.

El Programa es durà a terme per etapes, atenent els sectors sanitaris i es començarà pels sectors Tramuntana (Hospital d’Inca), Menorca, Eivissa I Formentera. Amb el temps s’incorporaran els altres sectors fins arribar a tots els homes i dones de 50 a 69 anys de Illes Balears.
PROGRAMA DIRIGIT A PERSONES RESIDENTS A LES ILLES BALEARS

 

L’objectiu del Programa és detectar, de forma precoç, un càncer o una lesió que pugui arribar a ser maligna.
Aquesta detecció precoç té dues etapes:
1. Detecció de sang, no visible, en femta.
2. Realització d’una colonoscòpia en cas que es detecti sang a la prova anterior.
El Programa consisteix en oferir gratuïtament el col·lector necessari per a la recollida de femta en el domicili i una colonoscòpia posterior si es troba sang en la femta. Des de la Conselleria de Salut s’enviaran cartes d’invitació a participar en el Programa a dones i  homes de 50 a 69 anys i dels sectors sanitaris corresponents a cada etapa. Aquest Programa es du a terme amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears.


incidencia cancer4 de febrer. Dia mundial contra el càncer #PrevencióCàncer

El càncer és la segona causa de mort després de les malalties de l'aparell circulatori, encara que en els homes ocupa el primer lloc. Un dels principals factors de risc per a molts tipus de càncer (pulmó, boca, laringe, esòfag, pàncrees, estómac, bufeta i ronyó) és l'addicció al tabac. En canvi, els beneficis de deixar de fumar comencen des del primer dia i, als 10 anys del seu abandonament, el risc de morir per un càncer de pulmó es redueix a la meitat.

go.gif Més informació aquí

DESTACATS

 

Cartell del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte


31 de maig, Dia Mundial sense Tabac

Dia 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac.


Jornada divulgativa sobre el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte

En el marc de l'estratègia de detecció precoç del càncer de còlon i recte i tenint en compte que el proper 31 de març se celebra, com cada any, el dia mundial d'aquesta patologia, es té previst fer una jornada divulgativa el proper dia 13 de març a les 19 h a la sala d'actes de l'Hospital d'Inca.

Aquesta jornada va adreçada a professionals i població en general. En ella s'explicaran tant l'estratègia seguida en el Programa com els resultats obtinguts en les últimes rondes de cribratge.


31 de març, Dia Mundial contra el Càncer de Còlon
L’Associació Espanyola contra el Càncer, juntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha organitzat una taula rodona en el Club Diario de Mallorca que, amb el títol “Es pot prevenir el càncer de còlon”.

La mejora en la calidad de la Colonoscopia de Cribado, a debate en la III edición Citrafleet Scientific Sessions - IM Médico

video120.gif

HPC Preparación para la colonoscopia

Dr. Josep Reyes. Gastronteròleg de l'Hospìtal Comarcal d'Inca


video120.gif

Presentació de les ponències de la I Jornada autonòmica sobre la Prevenció del Càncer de Còlon i Recte go.gif

 


video120.gif

Vídeo informatiu del Programa 

 


Cartell del Programa descarga2.gif

Díptic explicatiu del Programa descarga2.gif

 

COL·LABOREN

Servei de Salut de les Illes Balears

Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears