Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Fons Social. Ajudes per a l'atenció de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial

Ajuda econòmica al personal que tengui al seu càrrec i al seu compte persones amb la condició de tenir reconegudes discapacitat físiques, psíquiques o sensorials.

Codi SIA

2249778

Persones destinatàries

Pesonal docent no universitari que treballa al servei de la comunitat autònoma

Termini per a resoldre i notificar

6 mesos

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

Instància de part

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

No

Òrgan competent per a resoldre

Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats

Tràmits

X

Presentació de la sol.licitud

Requisits

a) Tenir al seu càrrec una persona amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials,

que tingui reconeguda aquesta condició per l'organisme competent estatal o autonòmic.

b) Les persones amb discapacitat han de ser parents del sol·licitant fins al quart grau civil.

c) Aquesta ajuda també s'ha d'atorgar en el cas que tenguin al seu càrrec persones amb discapacitat en virtut d'acolliment legal.

d) Les persones amb discapacitat causant de l'ajuda no han de tenir ingressos propis per rendes de treball ni per rendes de capital superiors al salari mínim interprofessional

Documentació a presentar

· Certificat del reconeixement de la discapacitat emès per l'organisme competent estatal o autonòmic.

· Document acreditatiu del parentiu amb la persona amb discapacitat (fotocòpies compulsades dels fulls corresponents del llibre de família o, en cas d'acolliment legal, fotocòpia compulsada de la resolución administrativa o judicial pertinent).

· En cas de persona amb discapacitat en edat escolar: certificat de la Secció de Beques de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca sobre percepció de beca o d'ajut per a alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.

· Certificat de MUFACE o de la Seguretat Social sobre percepció d'ajut econòmic per fill amb minusvalidesa a càrrec. (De la persona sol·licitant i de l'altre progenitor).

· Certificat expedit per l'organisme estatal o autonòmic de no percebre cap prestació econòmica per aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones amb situació de dependència.

Només en cas de fills majors d'edat laboral:

· Acreditació documental que la persona amb discapacitat no té ingressos propis per rendes del treball (vida laboral emesa per la Seguretat Social) i, en cas de tenir-ne, s'ha d'aportar el certificat d'ingressos i retencions de l'exercici corresponent.

- Certificat de la Seguretat Social sobre la percepció de pensions i el seu import.

- Certificat emès de la Direcció General de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial sobre la percepció de prestacions derivades de l'aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i d'atenció a les persones en situació de dependència.

· Declaració jurada que la persona amb discapacitat no té ingressos propis per rendes de capital, en cas de tenir-ne, declarau-ne l'import

Termini màxim

en el moment que la persona amb discapacitat deixi d'estar al càrrec del funcionari docent no universitari o en el moment que la persona amb discapacitat deixi de complir els requisits establerts.

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei de Provisió Educativa

C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 1a planta). Tel.: 971177861 - Fax: 971176866

(fonssocial@dgpdocen.caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats

Finalitat

Tramitació del procediment

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional