Documentació a presentar
Una vegada acceptada la denominació de la SAT, la persona interessada ha de presentar la sol·licitud d'inscripció en el Registre de SAT, registrada degudament. A més, ha de presentar els documents següents:
1. Acta fundacional o acord de constitució (original per duplicat), signat per tots el socis, amb identificació de les rúbriques amb els noms i els números de NIF. Hi ha de figurar:
a) Data, lloc i dades d'identificació personal de tots els promotors i la qualitat en què actuen.
b) Denominació de la societat.
c) Domicili social de la SAT.
d) Duració de la societat.
e) Objecte social i tipus de responsabilitat.
f) Xifra de capital.
g) Valors dels resguards en què es divideix i número.
h) Part que subscriu i desemborsa cadascun dels socis i termini per fer-ne la resta, si n'és el cas (aportacions dineràries o no dineràries). En cas que algun soci efectuï el desemborsament mitjançant aportacions no dineràries, aquest fet ha de constar expressament en l'acord de constitució, en què s'ha de fer referència al fet que la valoració l'han aprovada tots els socis. La valoració de les aportacions no dineràries s'ha de fixar en metàl·lic i ha de ser objecte d'aprovació per part de tots els socis. L'aprovació s'ha de formalitzar mitjançant un document en què s'ha de fer constar, per separat, cadascuna de les aportacions i el valor respectiu assignat, així com les dades que en permeten la identificació. Aquest document l'han de signar tots els socis i s'ha d'adjuntar com a annex de l'acord de constitució.
i) Quan es faci aportació a la societat de béns immobles o drets reals, la constitució s'ha de formalitzar mitjançant escriptura pública, i els estatuts socials en formaran part integrant.
j) Designació dels càrrecs de la junta rectora i de la persona facultada per tramitar l'expedient.
2. Estatuts socials (original per duplicat), signats per tots el socis, amb la identificació de les rúbriques amb els noms i els números de NIF. Ha de contenir les disposicions que han de regir l'activitat funcional interna de la societat i s'ha d'ajustar a la normativa que regula les SAT (Reial decret 1776/81 i Ordre del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació de 14 de setembre de 1982).
3. Memòria d'activitats (original), signada pel president i pel secretari. Hi ha de figurar:
a) Objecte i activitats socials a realitzar, i obres i instal·lacions necessàries per a dur-les a terme. Finalitats:
i) Producció, transformació i comercialització de productes agrícoles, ramaders i forestals.
ii) Realització de millores en el medi rural, promoció i desenvolupament agrari.
iii) Prestació de serveis comuns que serveixin a aquesta finalitat.
b) Ubicació del lloc on es desenvoluparà l'activitat.
c) Dades tècniques i econòmiques.
d) Justificació de l'associació pels beneficis que se'n derivin.
e) Referència a les explotacions, col·lectivitats o àmbits agraris afectats.
4. Llista de socis i fitxes de socis (model II). S'ha de presentar la relació de socis que constituirà la SAT. El mínim és de 3 socis. Per a cada soci ha de figurar en la fitxa el següent:
a) Nom i llinatges de cadascun.
b) NIF de cada soci i fotocòpia del NIF.
c) Signatura de cada soci.
d) Resguards i nombre de resguards que aporta cada soci.
e) Aportació al capital social que correspon a cada soci (metàl·lic, maquinària agrícola, bestiar, finques agrícoles). Cap soci no pot tenir més d'un terç del capital social de la SAT.
5. Acreditació que els promotors compleixen la condició associativa que s'exigeix en el Reial decret 1776/1991, de 3 d'agost, pel qual s'aprova l'estatut que regulat les SAT.
6. Document d'acceptació de les valoracions donades en les aportacions no dineràries al capital social, en cas que existeixen aquests tipus d'aportacions.
7. Document acreditatiu que es té el capital social desemborsat, almenys un 25% (acreditació bancària).
Models:
Termini màxim
Si en el termini de dos mesos, comptadors des de la data de reserva de nom, no s'ha iniciat el tràmit de constitució de la SAT, es cancel·larà la reserva.
Forma de presentació
D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):
a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.
b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.
c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.
*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.
Òrgan competent per a la tramitació
Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural