El Govern recupera les estacions per monitoritzar la posidònia

Entre el 2017 i el 2018, la conselleria de Medi Ambient Agricultura i Pesca ha instal·lat 6 estacions de mostratge de posidònia que fan el seguiment de l’estat de salut de les praderies recuperant així un projecte que es va dur amb èxit del 2002 al 2012.

A banda de reinstal·lar les estacions de mostratge es volen reprendre també els contacte amb els col·laboradors i les tasques desenvolupades en el passat, per continuar amb la sèrie històrica de dades sobre l’estat de conservació de praderies de posidònia. D’aquesta manera es podran dissenyar polítiques de gestió efectives per a la presentació d’aquest valuós hàbitat.

Els objectius específics són avaluar l’evolució de les praderies, proporcionar informació fiable que permeti establir mesures de control i gestió i sensibilitzar els sectors socials implicats amb el medi marí perquè coneguin la importància de conservar les praderies per al manteniment de l'equilibri biològic i la biodiversitat mediterrània.

La vicepresidenta, Bel Busquets ha explicat que aquest projecte subvencionat amb 132.000 euros provinents de l'impost de turisme sostenible, tindrà una durada de quatre anys i revertirà la petjada dels turistes per poder aprofitar els recursos que ens deixen els turistes per poder fer projectes de millora en el nostre patrimoni, en aquest cas en el patrimoni natural de la mar. Busquets ha destacat la importància de la recuperació i l'estudi de la posidònia , una planta que és la gran aliada per tenir unes platges ben conservades i unes aigües cristallines.

Enlaces de interes: