El Govern destina 10 milions d'euros a crear una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics capdavantera a Europa

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han presentat avui el projecte de mobilitat sostenible finançant amb fons de l' Impost de Turisme Sostenible (ITS).

Aquest projecte permetrà destinar 10 milions d'euros a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida a totes les Illes per tenir una infraestructura que doni garanties a la mobilitat elèctrica.

La previsió és que amb aquest concurs es puguin instal·lar entre 250 i 500 punts de recàrrega ràpids, que se sumarien als prop de 300 (la majoria semi-ràpids) que hi ha actualment. Les bases del concurs sortiran ara a exposició pública i el setembre es formalitzarà la convocatòria, amb l'objectiu de materialitzar les adjudicacions a principi del 2019 es pugui iniciar la instal·lació dels punts.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha destacat que aquestes actuacions finançades amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible són "exemples clars en què utilitzam impost de turisme sostenible per millorar la qualitat de vida de residents i visitants" i ha afegit que "volem que arreu del món es conegui Balears per ser una destinació sostenible".

El conseller Marc Pons ha explicat que "dotar les Illes d'una infraestructura de punts de recàrrega ben dimensionada que doni garantia d'autonomia als vehicles elèctrics és un dels puntals del canvi de paradigma en la mobilitat que hem iniciat". Pons ha assegurat que des del Govern ja s' han fet passes per fer viable la transició energètica a les nostres Illes, essent la mobilitat un dels aspectes claus.

Enlaces de interes: