Torna

Certificació Energètica d'Edificis

El procediment per obtenir una còpia d'un certificat d'eficiència energètica d'un edifici registrat és el següent:

Preferentment heu de fer la sol·licitud telemàticament en el registre electrònic comú; per a això, necessitau disposar d’un certificat digital o cl@ve per identificar-vos: https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do

En cas de no poder presentar la sol·licitud més que presencialment, us recomanam consultar l’enllaç següent: https://www.caib.es/sites/atenciociutadania/ca/atencia_presencial_/

En l’enllaç anterior podeu descarregar-vos un model general de sol·licitud a emplenar pel titular (propietari) de l’edifici o el seu representant. El model de sol·licitud general només és necessari si es presenta la sol·licitud en paper. Telemàticament s’emplena la sol·licitud en un formulari.

Cal indicar que el que sol·licitau és còpia del certificat d’eficiència energètica d’edificis registrat amb número (el que figuri en el justificant de registre o en la consulta pública, http://www.caib.es/siciefront/certificadoenergetico/). Teniu en compte que si no esteu registrat és impossible que li puguem donar còpia.

En l’enllaç següent podeu accedir al model de taxes que s’han de pagar per consulta d’expedient: https://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=8978&lang=ca

En la casella "Unitats" cal posar 1.

I per còpies (en cas de ser aquestes en paper):https://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=10855

En la casella "Unitats" cal posar 6 o 7 (depèn del que trobem en l’expedient. Si ho preferiu podeu esperar a pagar-la quan hàgim consultat l’expedient. Realment no sabrem el que figura en l’expedient fins que el consultem).

Notes:

Cal pagar les taxes pertinents i acompanyar amb la sol·licitud la còpia per a l’administració segellada pel banc (o el justificant de pagament telemàtic).

Adjuntar còpia del document d’identitat del titular, acreditació de la representació (en el seu cas) i còpia de les escriptures (o prova admissible en dret de la titularitat de l’immoble).

Tota aquesta documentació s’ha de registrar i adreçar al Govern de les Illes Balears, Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

La sol·licitud ha d’anar adreçada a la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.