Torna

Certificació Energètica d'Edificis

El procediment per obtenir còpia del certificat d'eficiència energètica d'un edifici registrat és el següent:

Preferentment, heu de fer la sol·licitud telemàticament en el registre electrònic comú; per a això, necessitau disposar d’un certificat digital o cl@ve per identificar-vos: https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do

En cas de no poder presentar la sol·licitud més que presencialment, us recomanam consultar l’enllaç següent, https://www.caib.es/sites/atenciociutadania/ca/atencia_presencial_/

En l’enllaç anterior us podeu descarregar un model general de sol·licitud a emplenar pel titular (propietari) de l’edifici o el seu representant. El model de sol·licitud general només és necessari si es presenta la sol·licitud en paper, atès que en cas de realitzar el tràmit telemàtic la sol·licitud s’emplena en el formulari telemàtic.

En la tramitació cal indicar que el que sol·licitau és còpia del certificat d’eficiència energètica d’edificis registrat amb el número (el que figuri en el justificant de registre o en la consulta pública, http://www.caib.es/siciefront/certificadoenergetico/). Tingau en compte que si no està registrat és impossible que us puguem donar còpia.

Per a l'obtenció de la còpia del certificat s'ha d'abonar una taxa (en l’enllaç següent podeu accedir al model per a l'abonament de la taxa,  https://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=8978&lang=ca). En la casella "Unitats" cal posar-hi 1.

En el cas de sol·licitar còpia en paper podeu accedir al model per a l'abonament de la taxa en l'enllaç següent: https://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=10855. En la casella "Unitats" cal indicar 6 o 7. Les unitats depenen del contingut de l'expedient, si ho preferiu podeu esperar a abonar la taxa una vegada haguem consultat l'expedient per saber el nombre d'unitats.

Notes:

Cal pagar les taxes pertinents i acompanyar amb la sol·licitud la còpia per a l’administració segellada pel banc (o el justificant de pagament telemàtic).

És necessari ajuntar còpia del document d’identitat del titular, acreditació de la representació (en el seu cas) i còpia de les escriptures (o prova admissible en dret de la titularitat de l’immoble).

Tota aquesta documentació s’ha de registrar i adreçar al Govern de les Illes Balears, Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

La sol·licitud ha d’anar adreçada a la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.