El Govern impulsa un projecte per valorar la viabilitat econòmica de produir fumet amb peix local i fomentar-ne el consum
El Govern impulsa un projecte per valorar la viabilitat econòmica de produir fumet amb peix local i fomentar-ne el consum
El conseller Joan Simonet ha manifestat que un dels objectius de la iniciativa, que durà a terme la fundació Esment, és donar sortida a productes pesquers de gran qualitat però que han perdut quota de mercat

El Govern ha impulsat un projecte per valorar la viabilitat econòmica de produir fumet amb peix local, tant per al sector de la restauració com per a la venda al públic en general. Avui, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el director general de Pesca, Antoni M. Grau, acompanyats pel president de la OPMallorcamar, Pedro Mercant, ha visitat les instal·lacions de la fundació Esment, entitat encarregada de dur a terme la iniciativa. Durant la trobada, el conseller Simonet ha destacat que «un dels principals objectius és posar en valor aquests productes que són pescats per les nostres barques de bou, pels nostres pescadors, i que, tot i la seva qualitat, cada vegada tenen manco sortida al mercat, sobretot pel canvi d’hàbits del consum de la població».
En aquest sentit, Simonet ha exposat que la iniciativa, finançada pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) amb 80.000 euros procedents dels fons Next Generation de la Unió Europea, també «té la finalitat de proveir el mercat i la gastronomia de l’arxipèlag amb un producte fresc i de primera qualitat, a punt per ser utilitzat en qualsevol cuina i amb garantia d’origen balear i quilòmetre zero».
En el projecte s’estudien diversos aspectes, com ara la composició òptima del fumet segons les diferents espècies o categories comercials disponibles (morralla vermella, morralla blanca, gerret, peix de prémer i similars), la disponibilitat estacional d’aquestes espècies i també els costos econòmics a escala preindustrial. A més, s’avalua la qualitat física i gastronòmica de les diferents espècies utilitzades.
La iniciativa es desenvoluparà fins al mes d’octubre de 2025, i es preveu que a final d’any ja estigui llest l’informe amb els resultats, que el Govern farà públics i estaran a disposició de tota la població.
IMATGES RELACIONADES




Comparteix