Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Convocatòria de subvencions per finançar programes de formació conduents a certificats de professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors desocupats per al periode 2022-2025 (SOIB FORMACIÓ: CP PER A DESOCUPATS)

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió de subvencions per finançar l'oferta formativa adreçada a treballadors preferentment desocupats per al període 2022-2025,

Codi SIA

2892978

Persones destinatàries

Es poden beneficiar de les subvencions les entitats de formació que sol·licitin certificats de professionalitat sempre que tenguin centres acreditats ubicats en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per impartir certificats de professionalitat, les entitats de formació han de tenir acreditats els seus centres i, per impartir especialitats formatives de competències clau, han de tenir el centre inscrit en el Registre estatal d'entitats de formació:

· Per a la programació 2022-2024: el dia abans de la publicació de la convocatòria.

· Per a la programació 2023-2025: el dia abans que comenci el període per presentar les sol·licituds.

Termini per a resoldre i notificar

El termini per resoldre les sol·licituds i per notificar les resolucions és de tres mesos, comptadors des que es publica la convocatòria.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

No

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Tràmits

X

Sol.licitud convocatòria desocupats CP 2022-2025

Requisits

Es poden beneficiar de les subvencions les entitats que sol·licitin especialitats formatives conduents a certificats de professionalitat en la modalitat presencial sempre que tenguin centres de formació inscrits ubicats en el territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Documentació a presentar

a) Sol·licitud de la subvenció, que inclou la documentació i les declaracions responsables següents:

· No estar sotmès a cap de les circumstàncies que assenyalen l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'article 10.1 del Text refós de la Llei de subvencions, i no tenir cap causa d'incompatibilitat per rebre la subvenció.

· Fer constar tots els ajuts i les subvencions per a la mateixa finalitat sol·licitats i concedits per qualsevol institució, pública o privada.

· Complir les obligacions que estableix la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals

· No tenir sancions fermes pendents de pagament per infraccions de la normativa en matèria de prevenció de riscs laborals.

· No haver estat sancionat, en virtut de resolució administrativa o sentència judicial ferma, en els tres darrers anys per faltes molt greus en matèria de prevenció de riscs laborals, de conformitat amb l'article 13 del Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social.

· Comprometre's de manera verificable en la qualitat en la gestió, la transparència i l'eficiència en la utilització de recursos públics.

· En el cas de les entitats que sol·licitin personal especialitzat en col·lectius vulnerables, declaració responsable que acrediti l'experiència d'un mínim de dos anys en l'atenció d'aquests col·lectius, d'acord amb el model establert pel SOIB.

· Qualsevol altra documentació que l'entitat estimi d'interès a l'efecte d'avaluar la sol·licitud en relació amb els criteris de valoració que estableix l'apartat 14 d'aquest annex. Aquesta documentació ha de ser l'original o una còpia autenticada.

En tot cas, el SOIB pot sol·licitar la documentació que acrediti aquestes circumstàncies.

b) D'acord amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i l'article 61 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, el SOIB pot obtenir els certificats acreditatius que la persona interessada està al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària estatal i amb la Seguretat Social, així com verificar les dades d'identitat (DNI), excepte en el cas de l'oposició expressa de la persona interessada, que s'ha de fer constar en el model de sol·licitud. En el cas que no s'autoritzin aquestes consultes, juntament amb la sol·licitud d'ajuts, ha d'aportar la documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions anteriors, així com una còpia del document d'identitat, si escau.

c) Acreditació de la representació amb què actua la persona que signa la sol·licitud.

Termini màxim

El tràmit de sol·licitud de la subvenció s'ha de formalitzar mitjançant l'aplicació web de gestió de formació del SOIB, .

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció, juntament amb la documentació tècnica, és el següent:

· Per al primer període 2022-2024: vint dies naturals comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el BOIB.

· Per al segon període 2023-2025: des del 2 de gener fins al 16 de gener de 2023.

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Carrer Gremi d'Hortolans, 11, 1 planta. Polígon Son Rossinyol. Tel.: 971177900 - Fax: 971176342

(pmedina@soib.caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar