Requisits
Aquest programa s'estructura de la manera següent:
1. Centres educatius que inicien el programa:
Són els centres que s'inscriuen en aquest programa per primera vegada i els centres que en varen interrompre la participació. Aquests centres educatius es comprometen a:
· Presentar el projecte d'acció ambiental, segons el model (annex 1), que es lliurarà durant l'inici del curs 2024-2025 (data límit dia 10 d'octubre de 2024), a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del programa. El projecte ha d'incloure, com a mínim, un dels tres eixos següents: aigua, energia, residus i economia circular. S'han d'especificar els objectius i el pla d'acció per a cada un dels eixos que es treballin.
· Iniciar l'auditoria ambiental d'un dels eixos esmentats durant el curs escolar 2024-2025, que té com a finalitat la diagnosi de la situació de partida de l'eix que s'ha triat. L'auditoria es pot dur a terme en un o dos cursos escolars.
· Participar en la formació del professorat (mínim de 2 docents), de 12 hores presencials, organitzada pel Servei d'Innovació Educativa i en col·laboració amb el Servei de Qualitat i Educació Ambiental, durant el curs 2024-2025. Segons disponibilitat de places, es podrà augmentar el nombre de participants per centre. La formació s'organitzarà en noves metodologies d'aprenentatge, actualització de coneixements i intercanvi d'experiències. Aquesta formació també tractarà específicament la iniciació en l'educació per a la sostenibilitat.
· Lliurar la memòria final segons el model (annex 2) abans de dia 25 de juny de 2025, a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del Programa.
2. Centres educatius que continuen en el programa:
Són els centres educatius que participen en el programa a partir del segon any i que van avançant en l'assoliment dels seus objectius ambientals. Es comprometen a:
· Presentar el Projecte d'acció ambiental, segons el model (annex 1), que es lliurarà durant l'inici del curs 2024-2025 (data límit dia 10 d'octubre de 2024), a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del programa. S'han d'especificar els objectius i el pla d'acció per a cada un dels eixos que es treballin.
· Participar en la formació del professorat, de 12 hores presencials, organitzada pel Servei d'Innovació Educativa i en col·laboració amb el Servei de Qualitat i Educació Ambiental, durant el curs 2024-2025 (els docents interessats que vulguin certificar 30 hores del programa). La formació s'organitzarà en noves metodologies d'aprenentatge, actualització de coneixements i intercanvi d'experiències. Les 18 hores restants formaran part de l'execució del projecte d'acció ambiental al centre.
· Sol·licitar la certificació o el guardó de centre ecoambiental segons el que s'especifica al punt 10.
· Lliurar la memòria final segons el model (annex 2) abans de dia 25 de juny de 2025, a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del Programa.
Documentació a presentar
Termini màxim
El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 6 de juny de 2024.
Forma de presentació
La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.
Òrgan competent per a la tramitació
Direcció General de la Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa
Contacte
Servei o Secció responsable
Servei d'Innovació Educativa
C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta).
Tel.: 971177781
- Fax: 971176888
(sie@dgpice.caib.es)