Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

SOIB Reactiva 2022

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió de subvencions destinades a finançar projectes que incloguin i fomentin la contractació de joves i de persones en situació de desocupació de llarga durada, com a col·lectius amb més dificultats d'inserció en un mercat laboral que ha estat objecte de transformacions profundes, que afecten l'ocupació de manera sensible.

Codi SIA

2893570

Persones destinatàries

Poden acollir-se a aquesta convocatòria els ajuntaments, els consells insulars i les mancomunitats, així com les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, dins l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Les entitats que depenen dels ens locals o que hi estan vinculades i que disposen de personalitat jurídica i d'un NIF propi han de presentar la sol·licitud en nom seu, i el projecte que s'ha d'executar ha de ser competència seva i ha de formar part de les funcions essencials de l'entitat, en què exerceixin competències administratives, en qualitat d'administració pública o en l'exercici d'autoritat pública.

Termini per a resoldre i notificar

El termini màxim per resoldre i notificar les resolucions de concessió o denegació de les subvencions és de sis (6) mesos des de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria al BOIB.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Tràmits

X

Sol.licitud de la subvenció

Requisits

La tramitació de la sol·licitud de subvenció s'ha de generar mitjançant l'aplicació web del SOIB ACCFOR / ESOIB, en l'enllaç: . Per completar el tràmit i considerar-lo finalitzat, el document de sol·licitud que es generi amb l'aplicació ACCFOR / ESOIB s'ha de signar electrònicament i s'ha de presentar mitjançant el Registre electrònic comú (REC) dins el termini de presentació de sol·licituds. Fins que no es completi el tràmit de registre electrònic de la sol·licitud, no es considerarà presentada vàlidament.

En cas de presentar la sol·licitud de manera presencial, l'Administració, d'acord amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, ha de requerir a la persona sol·licitant que la presenti de la forma indicada abans. A aquests efectes, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud la data en la qual s'hagi esmenat.

Les entitats interessades a presentar sol·licitud que no tenguin accés a ACCFOR / ESOIB (perquè no s'han presentat a altres convocatòries del SOIB gestionades mitjançant ACCFOR / ESOIB) poden trobar en el web del SOIB les instruccions per sol·licitar-hi l'accés.

Documentació a presentar

Per poder tramitar la sol·licitud mitjançant l'aplicació ACCFOR / ESOIB, l'entitat prèviament ha d'haver demanat l'alta en aquesta aplicació i ha d'haver aportat la documentació següent:

— Per a les entitats locals: el NIF de l'entitat local sol·licitant i un certificat de l'òrgan competent de l'entitat que acrediti la representació amb què actua la persona que signa la sol·licitud.

— Per a les entitats dependents o vinculades: el NIF de l'entitat sol·licitant i la documentació que acredita la representació amb què actua la persona que signa la sol·licitud; els estatuts inscrits degudament en el registre corresponent, o la documentació que acrediti el caràcter d'entitat dependent o vinculada.

Les entitats que ja estan donades d'alta en ACCFOR / ESOIB no han d'aportar aquesta documentació, excepte en el cas que la informació que hi figura no estigui actualitzada. En aquest cas, han d'acreditar documentalment aquests canvis (representant, nomenaments, estatuts, etc.) i han de sol·licitar al SOIB que actualitzi les dades en ACCFOR / ESOIB.

La sol·licitud es genera amb l'aplicació ACCFOR / ESOIB i inclou:

a) Les dades identificatives de l'entitat sol·licitant: NIF, raó social de la persona jurídica, domicili fiscal de la persona jurídica...

b) El projecte de contractació.

c) Una declaració responsable en què la persona que representa l'entitat deixa constància que l'entitat compleix les premisses següents i assumeix els compromisos següents, necessaris per poder optar a la subvenció que regula aquesta convocatòria:

— No trobar-se en cap de les circumstàncies que impedeixen adquirir la condició d'entitat beneficiària que preveuen l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'article 10.1 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i no tenir cap causa d'incompatibilitat per rebre la subvenció.

— No haver estat sancionada per resolució administrativa ferma o condemnada per sentència judicial ferma en els darrers tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, en compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol.

— Fer constar tots els ajuts i les subvencions per a la mateixa finalitat que s'hagin sol·licitat o que hagi concedit qualsevol institució, pública o privada.

— Tenir capacitat tècnica i organitzativa per gestionar el projecte aprovat.

— Comprometre's a fer-se càrrec de les despeses que no subvencioni el SOIB per executar l'activitat.

— Comprometre's a mantenir la plantilla i que, en cap cas, els contractes que es formalitzin a l'empara d'aquesta convocatòria no suposaran minorar el personal de plantilla de l'entitat.

— Disposar d'una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys que es puguin causar a terceres persones en l'execució del projecte, o comprometre's a fer-se'n càrrec. Per tant, el SOIB queda exonerat de qualsevol responsabilitat.

— Comprometre's a complir les obligacions que estableix l'article 14 de les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació que gestiona el SOIB i la resta d'obligacions que estableix aquesta convocatòria.

— Complir l'obligació de protecció de dades personals, tal com recull l'apartat 16 de l'annex 1 de la convocatòria.

— Tenir la titularitat del compte bancari que es declara per rebre l'ingrés de la subvenció (declaració de veracitat de dades bancàries).

— Comprometre's que els salaris que percebran les persones desocupades contractades per ocupar els llocs de treball relacionats amb el projecte presentat, i per als quals es demana la subvenció, s'han determinat segons el grup professional corresponent i d'acord amb el conveni col·lectiu, la taula salarial o l'acord que hi sigui aplicable legalment, que no pot ser, en cap cas, inferior al salari mínim interprofessional (SMI).

— Comprometre's que els contractes que es formalitzaran a l'empara d'aquesta convocatòria no poden ser destinats a cobrir llocs de treball estructurals de caràcter permanent.

— Que les funcions dels treballadors que s'han de contractar siguin competència de les entitats sol·licitants i que les executin les entitats sol·licitants en règim d'administració directa.

d) Certificat de l'entitat que acrediti que es complexen les obligacions d'acord amb l'article 42 de la Llei 7/2018, de 3 de juliol, de promoció de la seguretat i salut en el treball a les Illes Balears, i de no haver estat sancionat amb les sancions accessòries dels articles 46 i 46 bis del Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social.

Termini màxim

El termini per presentar les sol·licituds de subvenció és de quinze dies naturals comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Carrer Gremi d'Hortolans, 11, 1 planta. Polígon Son Rossinyol. Tel.: 971177900 - Fax: 971176342

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar