Torna

Seguretat alimentària

El Servei

El Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició te com a objectius l’avaluació, la gestió i la comunicació dels riscs dels aliments destinats a consum humà, així com la informació, l’educació i la promoció de la salut en l’àmbit de la nutrició.
Per dur a terme aquests objectius, sempre en l’àmbit de la salut pública, es realitzen actuacions de protecció de la salut en distintes fases de la cadena alimentària i actuacions de promoció d’aliments i begudes amb contingut nutricional adequat.

Informació destacada

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ens ha informat d'un avís sobre un brot de Salmonella Poona a lactants a França associat al consum d'aliments de nutrició infantil a força d'arròs. Tot i que els lots causants del brot no s'han distribuït a Espanya, com a mesura de precaució s'estan retirant altres lots que sí que s'han distribuït i que han estat fabricats a les mateixes instal·lacions que els anteriors. És pel que s'adjunta un enllaç on es poden veure les marques i lots objecte d'aquesta retirada. La seva venda s'ha produït exclusivament a través del canal farmacèutic. En el cas que algun consumidor pogués tenir el producte es recomana s'abstinguin de consumir-lo i tornar-lo al punt de venda.

Per més informació:
http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_alimentaria/ampliacion/salmonella_poona.htm

Si tenen algun dubte, poseu-vos en contacte amb el Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició:

Telèfon: 971-177383
Correu electrònic: seguretatalimentaria@dgsanita.caib.es




Informació sobre aigües de consum humà servides en el canal HORECA (Restauració, hosteleria i catering) (PDF)

Veure també la nota informativa de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (PDF)

 

Informació sobre les devolucions d'aliments a proveidors a final de temporada turística (PDF)
Informació sobre al·lèrgogens en la indústria alimentària
Les matances i la triquinosi. Responsabillitats i perills sanitaris
Consells i recomanacions per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets

lazo_pdf.gif Obrir document
Criteris microbiològics en els aliments
La normativa europea sobre seguretat alimentària estableix que no s’han de comercialitzar aliments que no siguin segurs.
link3.gif Més informació
Informe sobre el resultat de la campanya de control d’additius en preparats carnis i carn picada a les Illes Balears durant l’any 2015

link3.gif Més informació destacada

ENLLAÇOS