Per circumstancies diverses, cada vegada més, els adults i també els escolars opten per dur el menjar a la carmanyola. Aquesta és una bona opció si se segueixen una sèrie de recomanacions quant a la preparació i planificació dels menús:
1. Sigau rigorós el la neteja de les mans, les superfícies de treball i els estris i recipients que utilitzau per a la preparació i conservació dels plats.
2. Assegurau-vos que les carmanyoles que emprau siguin aptes per al transport i la conservació d’aliments.
3. Preparau el plat amb la mínima antelació possible i conservau-lo sempre refrigerat; a l’hora de menjar-vos-el, si és necessari, encalentiu-lo. També podeu utilitzar la carmanyola isotèrmica, que conserva la temperatura entre 4 i 6 hores.
4. Amb la carmanyola, el més pràctic és preparar plats únics que incloguin carbohidrats (pasta/arròs), proteïnes (carn, peix, ous) i verdures. Aquí teniu alguns suggeriments de plats complets:
Més informació:
La carmanyola a l'escola (pdf)