Torna

Consells de Salut

Consells destacats
 

Prevenció del cop de calor

El cop de calor és una situació que pot ser greu, en la qual la temperatura corporal arriba als 40 ºC i el cos no pot reduir-la de manera eficaç.
És causat per la permanència prolongada en ambients molt calorosos o per fer una activitat física intensa quan fa molta calor.

Més informació

 


Recomanacions enfront la caravel·la i les meduses

Les meduses són animals que viuen en mar obert i que s'apropen a les costes en determinades èpoques de l'any arrossegades per corrents marins. A diferència de les meduses, la caravel·la portuguesa (Physalia Physalis) és una colònia d'organismes que es localitzen en els tentacles que pengen d'un cos que sura i té forma de vela (flotador), que li permet desplaçar-se amb els corrents i vents.

Més informació

 


Pren el sol amb precaució

Prendre el sol té importants beneficis per a la salut i l’estat d’ànim, però s’ha de fer amb cura, ja que una exposició llarga a les hores de màxima insolació pot provocar un cop de calor. Però... quins són els primers símptomes i què s’ha de fer davant una situació d’aquestes?

Com reconèixer un cop de calor? La persona presenta la pell vermella i calenta, nàusees, mal de cap i fins i tot, en casos greus, pèrdua de consciencia.

Què fer davant un cop de calor? El primer de tot, SI la persona està conscient i col·laboradora li donarem aigua (a temperatura ambient), la tombarem a l’ombra en un lloc tranquil i el cobrirem amb una tovallola banyada. Si als pocs minuts no millora,  demanarem ajuda als serveis sanitaris.

 Més informació: