Torna

Consells de Salut

Practicar un estil de vida saludable ajuda a envellir amb salut

L’envelliment és una etapa més de la vida, plena de nous reptes i oportunitats que només podrem assumir si gaudim de bona salut. Aquí teniu 5 propostes per a un envelliment saludable:

  • Activitat física: practicau un estil de vida actiu moderat; activitats tan senzilles com ara caminar, pujar escales, ballar... tenen un gran impacte sobre la salut.
  • Alimentació saludable: seguir una dieta equilibrada, variada i ajustada a les nostres necessitats ens ajuda a mantenir el pes adequat. Anau amb compte amb les begudes alcohòliques.
  • Salut física i mental: participau en els programes de detecció precoç de malalties (càncer, demència...). Revisau-vos periòdicament la vista i l’oïda. Controlau-vos els nivells de colesterol, la pressió arterial i els nivells de sucre a la sang. No fumeu. Estau mentalment «actius» (relacionau-vos amb altres persones, llegiu, jugau a jocs de taula...).
  • Seguretat a la llar: minimitzau el risc d’accidents domèstics a la cuina, no tragineu per la llar a les fosques, col·locau agafadors a les dutxes, adaptau els sanitaris...
  • Relacions socials: participau en tallers comunitaris, en activitats d’oci amb familiars...