Torna

Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals

eter2.png

Erasmus+ i eTwinning

A la guia del programa Erasmus+ 2021, les referències a eTwinning són nombroses. De fet, apareix recomanada com un entorn virtual segur, perfecte per a trobar socis per a futurs projectes i crear espais de col·laboració i comunicació entre docents veríficats. De fet, la guia recomana encaridament que els projectes a Escolar i Adults utilitzin plataformes com eTwinning, School Gateway o Epale per fer feina de manera col·laborativa abans, durant i després de les activitats del projecte, ja que facilita la preparació, l' execució i la difusió dels projectes.

A més la participació a eTwinning adquireix especial rellevància per a aquells docents que participen a la convocatòria Erasmus+, ja que s'inclou en els criteris de concessió de les candidatures. Dins l’apartat “Qualitat de disseny del projecte” es valora el fet que el projecte incorpori l’ús d’eines i métodes d’aprenentatge digital (en particular, eTwinning) per complementar les mobilitats físiques i millorar la cooperació entre socis.

Les associacions entre aquest dos programes implica una millora de les qualitats del projectes, ja que facilita la comunicació entre els socis, el desenvolupament de la competència digital, el treball en equip i l’aprenentatge intercultura entre d’altres.

Al següent document, podeu consultar una recopilació de projectes eTwinning desenvolupats amb èxit de manera simultània amb una associació escolar Erasmus+, per a que us puguin servir d'inspiració. 

Enllaços d'interès: