Torna

Europa Jove

 Recull de diferents PROJECTES REALITZATS a l'àmbit de les Illes Balears:

Del 27 de febrer al 6 de març de 2023

INTERCANVI JUVENIL AJUNTAMENT CALVIÀ - FINLÀNDIA

Inter_Calvia_Finland_2.jpeg

Descripció del projecte amb paraules del seus protagonistes:

"El projecte es va dur a terme la setmana del 27 de febrer al 6 de març, al principi ens havíem d'anar el 25 febrer i tornar el 5 de març, però van tenir problemes amb els vols i finalment es van aconseguir aquestes dates.
Va ser una setmana molt entretinguda i ens van acollir molt bé. L'alberg on ens vam allotjar era molt adequat, i el paisatge insuperable. Estàvem envoltats de natura on podíem fer moltíssimes activitats.

Inter_Calvia_Finland_4.jpeg
La temàtica del projecte era conèixer la mitologia finlandesa amb el resultat final d'un photoshoot. Es van realitzar grups mixtos(finlandesos i espanyols) de treball on cadascun elegia els personatges que volia representar. Van poder conèixer la història de cadascú per ficar-se al paper i van triar les vestimentes per poder realitzar el photoshoot. Va venir un fotògraf professional a fer les fotos del muntatge final.

Inter_Calvia_Finland_1.jpeg
Durant la setmana, a banda de realitzar les activitats encaminades cap a la mitologia finlandesa també vam poder conèixer la cultura d'allà, aprenent a tocar el kantele (instrument típic d'allà), visitant museus i llocs emblemàtics de la capital i de diversos pobles (Hameenkoski, lahti). Van aprendre a fer una pista de gel, a patinar sobre gel, van fer un forat al llac per poder ficar-se dins després de la sauna, la història de la sauna...

Inter_Calvia_Finland_3.jpeg
Cada dia un grup de joves espanyols s'encarregava de fer fotos i vídeos de la jornada per després poder penjar-lo a les nostres xarxes i donar visibilitat al projecte. Us deixo els enllaços:

- Instagram 1
- Instagram 2
- Instagram 3
- Instagram 4
- Instagram 5
- Instagram 6

L'única cosa dolenta que vam poder detectar va ser la manca d'interacció entre els dos grups, els nois espanyols es queixaven que sempre eren ells els que s'hi relacionarien i no al revés. Però finalment es van relacionar més els darrers dies mitjançant activitats que realitzem per fer-ho".

Inter_Calvia_Finland_5.jpeg

D'abril a setembre de 2022

VOLUNTARIAT A SON BARRINA. EXPERIÈNCIA D'UNA VOLUNTÀRIA

Es tracta d'un testimoni que ha fet la voluntària en la seva llengua, alemany. Hi ha una introducció feta per l'entiat que l'ha acollit. Nosaltres l'hem traduït amb el traductor automàtic. Disculpau les incorreccions.

Sí, un dels projectes més bonics...! Projecte ecològic a Mallorca. L'illa preferida dels alemanys, però també molt bonica i -si vols- sempre prou distracció.
La nostra voluntària Lara hi va estar mig any i va experimentar i, per descomptat, va aprendre molt. D'una banda, el projecte es caracteritza per una gran proximitat a la natura, però l'art també pot mantenir-te ocupat. Però llegiu per vosaltres mateixos el que diu la Lara:


Em dic Lara, tinc 20 anys i vaig tenir l'oportunitat de participar en un projecte increïblement gran a l'estranger.

Més concretament, es tracta d'un servei voluntari dins d'un projecte de permacultura i art a Mallorca.
Juntament amb 2 voluntaris més em van permetre viure en una bonica finca.
El més destacat de la finca (a més dels 15 gats) va ser la gran piscina. Tot era molt més bonic del que mai havia imaginat.

Les nostres tasques incloïen principalment segar la gespa, treure males herbes i regar arbres. També teníem un petit jardí que havíem de cuidar nosaltres mateixos.
Els divendres sempre ens permetien visitar noves finques i conèixer altres projectes o treballar en el nostre propi projecte.
Per exemple, el meu propi projecte era construir un hotel d'insectes.
Els dimecres sempre venia a la finca un grup de joves interessats en la permacultura. Eren responsables d'una zona determinada de la finca. Les reunions sempre van ser una trobada agradable amb bon menjar, bona música i un ambient súper agradable.

 Son_Barrina_Lara.jpeg

En el meu temps lliure, també he viscut un nombre increïble de coses inoblidables i he conegut gent fantàstica.
Ja sigui fer senderisme a la natura, acampar a la platja, preparar menjar típic mallorquí en una classe de cuina, participar en una lluita d'aigua gegantina a Palma, brunch, anar a festes del poble, festes a la piscina i barbacoes o simplement ser un autèntic turista i visitar-ho bé... llocs d'interès i destinacions d'excursions coneguts.

No és fàcil per a mi escollir certs punts que han marcat especialment la meva estada a l'estranger, perquè quan hi penso enrere gairebé només tinc aspectes positius al cap.

Gràcies a Eurocircle i al Cos Solidari Europeu, vaig tenir l'oportunitat de viure aquesta increïble aventura, conèixer gent nova, aprendre i créixer.
Només puc recomanar a tothom: participar en un projecte de voluntariat.

Del 6 al 12 de setembre de 2022

Intercanvi juvenil Casal de joves de Calvià i Finlàndia

Inter_Calvia_moros.jpeg

15 JOVES DE FINLÀNDIA JUNTAMENT AMB JOVES DE CALVIÀ PARTICIPEN EN LES FESTES DEL REI EN JAUME DE CALVIÀ

El passat dia 6 de setembre va arribar a Calvià un grup de 15 finlandesos i finlandeses per participar d'un projecte Erasmus+ emmarcat dins les festes del rei en Jaume.


Aquest grup va poder compartir tota una setmana d'activitats molt diverses i ben entretingudes amb el grup de joves del municipi de Calvià amb l'ajuda de l'equip de Joventut de l'Ajuntament.


Els i les joves de Calvià van preparar un bon seguit d'activitats per a conèixer-se més entre ells amb dinàmiques per rompre el gel i perquè el grup finlandès pogués conèixer un poc més de les festes. També van participar en sessions informatives de
les ofertes del programa Erasmus+.

Inter_Calvia_ballbot.JPG

Van començar explicant, un poc per damunt, per què se celebren les festes del rei en Jaume i de quina manera ho fan al municipi, per després endinsar-se dins activitats més concretes com la nit de foc; la confecció del vestuari de la colla
sarraïna del servei de Joventut, Muhammad Ali; classe de batucada; assaig del ball de la colla; preparació del campament de les colles, i durant el cap de setmana van desfilar junt amb les altres colles del municipi, cristianes i sarraïnes.

Inter_Calvia_batuc.JPG

Durant les desfilades es va poder donar molta visibilitat al projecte, ja que hi participava molta gent tant dins l'activitat com de públic.

Inter_Calvia_stand.jpeg

També van poder gaudir d'activitats més culturals com una classe de ball de bot i una visita cultural per Palma, visita a la catedral i llocs emblemàtics de la ciutat.

Inter_Calvia_youthpass.jpeg

Esperen poder-se retrobar aviat i continuar compartint experiències.

Del 22 al 29 d'agost de 2022

Intercanvi juvenil Casal de joves d'Esporles i Portugal

Intercanvi_Esporles.jpgDurant la setmana del 22 al 29 d'agost s'ha duit a terme al municipi d'Esporles (Mallorca) un intercanvi juvenil del programa Erasmus+ a través del Casal Municipal de Joves d'Esporles (servei de l'Ajuntament d'Esporles) amb col·laboració amb el Centre d'Estudis de l'Esplai.

Un grup de 32 persones ha estat realitzant activitats arreu de Mallorca amb la intenció de sensibilitzar i conscienciar sobre el medi ambient i la importància de protegir algunes espècies i el territori mallorquí. En total, per una banda, han participat 16 joves esporlerines, les quals des de setembre de 2021 han estat dia si i dia també preparant, organitzant i treballant el projecte amb el suport de la dinamitzadora del Casal de Joves, i, per altra banda, un total de 15 joves de Castelo de Vide (Portugal) a través de l'Associação Propósito Inadiável.

S'han duit a terme des de xerrades sobre la posidònia a càrrec de l'IMEDEA (Institut d'Estudis Mediterranis Avançats), gimcanes sobre el medi ambient a càrrec de GRAM Gestió Ambiental, excursions per diferents platges de Mallorca, visites al Museu Marítim de Mallorca, sortides en caiac fins a Sa Dragonera, actuacions i ballades amb l'agrupació de ball de bot Rondalla Maristel·la d'Esporles i el grup de música folk i popular Ramallets, sopar intercultural, entre d'altres.

Totes les activitats de contingut mediambiental i tradició mallorquina han tengut una molt bona rebuda per les entitats i associacions que han col·laborat per tal que es poguessin fer possible i perquè els i les participants del projecte hagin pogut gaudir-les.

De l'1 d'abril al 30 de setembre

Voluntariat europeu a Son Barrina, Llubí.

foto_1.jpeg

La Finca Son Barrina és on els JEP ( Joves en Permacultura) realitzen una demostració de permacultura per ensenyar a altres, en particular als alumnes d'escoles, la sostenibilitat i la permacultura. Els voluntaris passen dos dies ajudant a mantenir aquests cercles i treballant amb els JEPS. Ja han participat en un taller per a nens. El manteniment consisteix a tallar l'herba, netejar al voltant dels arbres, afegir compost i mantell i regar.

Son Barrina també està tractant d'utilitzar la terra per crear un bosc i un bosc d'aliments. Els voluntaris també participen al manteniment dels arbres aquí: desherbatge, adob, mantell i reg.

Com que tots aquests voluntaris vénen de llocs més urbans, també creiem que és important que aprenguin a cultivar els seus propis aliments. Cada dia dediquen un temps a aprendre com cultivar el seu propi hort, que ara mantenen, amb tots els productes per a consum propi.

Per últim, es reserva un dia a la setmana per als projectes. Durant els dos primers mesos hem utilitzat el dia de projectes per visitar i treballar a diferents granges i jardins de Mallorca. Intentem donar-los tantes perspectives diferents com sigui possible. També hem intentat incloure la varietat més gran possible d'estils i produccions. A partir de la setmana que ve els voluntaris utilitzaran aquest dia per planificar, presentar i crear els seus propis projectes sobre allò que més els hagi interessat.

A més, participen a aquells cursos del seu interès. Per exemple, tots participaran en un curs per treballar amb abelles, per aprendre tot el que es pot fer per ajudar les abelles i com tenir-ne cura.

I, finalment, els voluntaris també són aquí per millorar els seus coneixements d'idiomes. Els dos voluntaris alemanys estan millorant el seu espanyol seguint les classes que ofereix Erasmus en línia, a més de tenir una vida social molt ocupada. El nostre voluntari espanyol està millorant el nivell d'anglès amb la nostra ajuda i amb classes particulars d'anglès a prop.

foto_5.jpg

Del 29 d'octubre a l'1 de novembre

Partnership Building Activity: Youth exchanges dealing with environmental and development issues

Activitat de creació d'associacions a Intercanvis Juvenils relacionants amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

Trobada d'entitats juvenils internacionals a Palma per cercar socis impulsar projectes en el marc del programa Erasmus + Joventut

Gairebé una vintena d'entitats internacionals participen entre divendres i l'1 de novembre en una trobada a Palma que té com a objectiu posar en contacte diverses organitzacions amb vista a desenvolupar projectes conjunts d'intercanvis juvenils en el marc del programa comunitari Erasmus+ Joventut. La trobada està organitzada per la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials, en la seva condició de membre de l’Agència Espanyola del Programa Erasmus + Joventut, i compta amb el suport de l’Instituto de la Juventud de España.


Tot i que les entitats treballen en àmbits diversos, la idea és que la trobada propiciï projectes internacionals relacionats amb qüestions ambientals i de desenvolupament sostenible, si bé també se'n podran impulsar d'altra temàtica, sempre i quan s'enquadrin en els objectius de la clau 1 del programa, dedicat als projectes de mobilitat de joves i treballadors juvenils.


Les 17 entitats que hi participaran provenen de Bulgària, França, Itàlia, Lituània, Eslovènia, Suïssa, Luxemburg, Noruega i Espanya. Entre elles hi ha departaments de l’administració local, organitzacions de joves i associacions culturals, esportives i de medi ambient. Totes fan feina dins l’àmbit de la joventut, tenen experiència en els programes europeus Erasmus + Joventut i Cos Europeu de Solidaritat, i cerquen socis per a desenvolupar projectes dins aquest programes.


Aquesta activitat té com a objectiu proporcionar un espai perquè les organitzacions i els grups de joves no associats, coneguin nous socis per a futurs projectes d'intercanvis juvenils i comencin a treballar en un projecte concret d'intercanvi de joves. A més, l'activitat ofereix consells útils per a dissenyar un projecte d'intercanvi juvenil de bona qualitat.

desc_Foto grupo directora.jpg

Des de gener

Projecte solidari: Colla Lúdica

Un grup de joves d'Andratx està realitzant un projecte solidari relacionat amb els jocs de taula. Han creat un lot de jocs, han fet vídeos explicatius, activitats i dinàmiques. 

També han creat un compte a Instagram per anar informant i publicant contigut relacionat amb els jocs de taula: tutorials, infografies descriptives, i les activitats que fan. D'aquesta manera els podeu conèixer més.

Quan varen tenir un programa de préstec de lots de jocs en marxa, contactaren amb l'Associació GREC i feren sessions de jocs per a la cohesió social amb el grup de salut mental. Quan el juny la pandèmia els va donar un respir, féren un gran esdeveniment amb públic familiar tematitzat amb el màgic món de Harry Potter centrat en jocs específics i dinàmiques adaptades, amb col·laboració amb l'AMIPA de l'escola pública i voluntaris. Hi varen poder assistir unes 30 famílies.

També, després de contactar amb els serveis socials de l'ajuntament i amb l'ajuda de les educadores han realitzat jocs i dinàmiques per a un grup de joves amb poques capacitats socials.

A l'actualitat, després de visitar escoles d'estiu segueixen amb els lots de joc, faran més visites i preparen el següent event temàtic.

Podeu consultar el seu instagram: @collaludica

Del 21 al 31 d'agost de 2021


Intercanvi juvenil a Grècia: Arte Intercultural II

Els joves que varen acollir a grecs el mes passat, han estat d'intercanvi a Atenes, gràcies al programa Erasmus+.

Aquesta experiència ha estat la continuació i cloenda de les activitats iniciades a Calvià. Es tracta d'un projecte preparat pels joves calvianers amb col·laboració dels joves grecs. Els objectius, a més de fomentar l'autonomia i el treball en equip, han estat conèixer altres realitats i altres cultures a través de l'art.

Durant aquests dies han realitzat tallers sobre la temàtica i han visitat l'Acròpolis, el Museu Arqueològic Nacional, l'Acadèmia de Platon, entre d'altres.

Ha estat una experiència enriquidora que ha cumplit tots els objectius marcats.

Enllaç a la notícia.

desc_1-Foto 2 Grupo Academia Platón.jpeg

El grup davant l'Acadèmia de Platón

Data: del 21 al 30 de juliol 2021

Intercanvi juvenil a Calvià: Arte Intercultural

14 joves i 2 treballadors juvenils del municipi de Calvià han acollit a un grup de 18 joves de Grècia dins d’un projecte d’intercanvi juvenil a l’empara del programa Erasmus + Joventut.

L’objectiu de l’encontre ha estat  fomentar l’autonomia dels joves, promoure la mobilitat i la participació activa d’aquests a través de l’aprenentatge no formal, cooperar i aprendre a fer feina en equip, descobrir les realitats de joves residents a altres països europeus des de la tolerància, la inclusió i la diversitat.

Les activitats principals s’han desenvolupat a l’equipament juvenil Es Generador, de l’Ajuntament de Calvià.  Durant aquests dies, els dos grups  han realitzat visites culturals, han aprofundit en les tradicions i la cultura mallorquina i  han tingut encontres amb altres joves del municipi per compartir experiències i jocs.

El reconeixement de les competències i capacitats que adquireixen els joves participants a l’intercanvi es reconeix a nivell europeu a través del certificat Youtpass, dins de l’estratègia de la Comissió Europea de valorar i reconèixer  l’aprenentatge no formal i el treball dins l’àmbit de la joventut.

 WEB Foto de grup final exhibició.jpg

A aquest enllaç trobareu més informació del projecte:

http://www.calvia.com/responsive/general.plt?KNOTICIA=4894&KIDIOMA=1&KNODE=2

.

De gener a agost 2021

Projecte Solidari del Cos Europeu de Solidaritat

Un grup de 6 joves de l’Asociación Permacultura Mediterrànea han posat en marxa el projecte solidari anomenat “Creando raíces-Jóvenes, Naturaleza y Comunidad”.

S’està fent a una granja ecològica de Llubí, i s’han marcat com a objectius aprendre, implementar i intercanviar coneixements i tècniques de permacultura i agroecologia, i sensibilitzar a la comunitat local per la cura i el respecte del medi ambient.

Es tracta d'una activitat solidària, sense ànim de lucre, iniciada, desenvolupada i executada

pels mateixos joves.

Data: d’abril de 2021 a març de 2022

Projecte Solidari:  Festa del Siurell

Projecte impulsat per un grup de 6 joves de Llubí, l’objectiu del qual és recuperar la festa popular de LLubí, creant un grup promotor format per residents del municipi i així garantir la continuïtat de la Festa del Siurell.

Els joves investiguen en la història de la festa local, mantenen les tradicions i el reconeixement de les cultures populars de manera democràtica i solidària. S’adreça a la comunitat local, cerca la participació democràtica dels residents en el municipi, promou una ciutadania activa i reforça l’esperit emprenedor dels joves.

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte, us deixam el compte d'Instagram que varen crear i on publiquen les activitats :


https://www.instagram.com/festadelsiurell/

Data: del 16 al 21 de maig 2021

Mobilitat de treballadors juvenils


Es va fer a Eivissa l’activitat “Encuentro de Bioconstrucción: Caminando hacia un desarrollo personal y sostenible”, projecte de Mobilitat de treballadors juvenils organitzat per l’Asociación de Permacultura de las Islas Pitiusas.

Durant una setmana, a la finca de Can Pulit en Sant Carles de Peralta, joves de Dinamarca, França, Portugal i Espanya, varen compartir tècniques de bio construcció, com model constructiu respectuós amb el medi ambient, amb l’objectiu de reforçar la capacitació dels treballadors juvenils, crear xarxes de col·laboració entre entitats juvenils i donar impuls a l’emprendiment juvenil.

Foto de la trobada

IMG_20210517_092350 1.jpg

Data: 15 de març de 2020

Intercanvi juvenil d'Erasmus+ Joventut

Un grup de joves d'Itàlia, Estònia, Letonia, República Checa y Espanya ha estat treballant la mobilitat dins la quietud a Sant Joan, Mallorca.

Han creat aquest vídeo.

Data: 27 de novembre de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Quatre joves de França, Itàlia i Eslovàquia fan un voluntariat europeu a Menorca.

Aquí podràs trobar el reportatge emès per IB3 el dia 26 de novembre de 2019.

Data: 20 de novembre de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Deu joves de França, Itàlia, Alemanya, Grècia i Eslovàquia han començat el seu voluntariat europeu a diferents entitats de Balears i Catalunya. Ho fan a través del Cos Europeu de Solidaritat, un programa que promou l’intercanvi entre joves de diferents països de la Unió Europea. Els joves realitzaran projectes solidaris, ambientals, educatius i socioculturals a entitats com el GOB Menorca, el Club Nàutic de Santa Eulàlia i l’associació menorquina Es Molí de Baix.

Al següent enllaç podreu veure el reportatge que va emetre IB3 el dia 19 de novembre de 2019 amb la notícia.

Enllaç al vídeo

Data: 12 de febrer de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Entrevista al voluntari Andreas Böck publicada al diari Menorca el dia 11/02/2019

Data: 12 de febrer de 2019

Voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat

Reportatge Voluntaris Menorquins Erasmus+ 2019 emès pel programa "Illes i Pobles" d'IB3 TV el dia 11/02/2019

Reportatge erasmus.png