Torna

Portal de transparència de l'AETIB

Què feim?

Nou pla d'actuació 2023 de l’AETIB

Objecte social i fins fundacionals:

Segons el punt 1 de l’Article 3 del Decret 18/2018, de 22 de juny, amb la modificació que s’ha dut a terme pel Decret 4/2022, l’AETIB té com a objecte genèric l'estratègia turística de les Illes Balears i la gestió dels recursos dels Fons per a afavorir el turisme sostenible, així com la gestió dels fons Next Generation (NGEU) que li siguin transferits a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Les finalitats de l'AETIB son:

a) L'elaboració de l'estratègia de sostenibilitat com a element de minvament dels impactes de l'activitat turística i de millora del posicionament i gestió de l’impost de turisme sostenible. L'AETIB per tant du a terme entre altres, les tasques de gestió, seguiment i comunicació dels projectes finançats amb l'ITS.

b) L'elaboració de l'estratègia turística per a la millora del posicionament internacional de les Illes Balears.

c) La gestió dels fons europeus que li pugui ser sigui encomanada i, en concret, la gestió i tramitació dels Fons Next Generation (NGEU) que li siguin transferits a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).


Aquestes finalitats, amples, s’han de concretar amb una sèrie d’accions que seran desenvolupades durant l’any 2023.

La definició d’un model de desenvolupament turístic sostenible global requereix modificar els patrons del desenvolupament turístic actual i assumir una sèrie d’aspectes clau que, directament o indirectament, han anat apareixent. La quantitat de recursos que són necessaris pel desenvolupament de l’activitat turística la converteix en una activitat que requereix una planificació exhaustiva i continuada, amb avaluacions periòdiques per tal que es pugui contribuir de forma eficaç a la consecució dels ODS.

Més informació:

PLA ACCIÓ AETIB 2023

                                                                                               Actualitzat: 5 de juny de 2023.