Dr. Guillem X. Pons Buades

Societat d’Història Natural de les Balears

Dr. en Biologia per la UIB i Professor Titular d'Universitat del Departament de Ciències de la Terra (Geografia Física). Membre de la Junta de de la Societat d'Història Natural de les Balears com a cap de publicacions. Les seves línies de recerca estan relacionades amb la Gestió i Planificació del Medi Natural, la Biogeografia actual i històrica, la geomorfologia litoral i la taxonomia de distints grups zoològics. És el cap del grup d'investigació competitiu de la UIB BIOGEOMED. Ha publicat més de 140 treballs, entre llibres, articles, capítols de llibres i com a editor científic.

Ha realitzat diferents informes tècnics per a l’administració, bàsicament de gestió dels recursos naturals de les Balears i de la seva biodiversitat.

 A l’actualitat és membre del comitè editorial de diverses revistes científiques de Palma de Mallorca, entre d'altres, com a editor del Bolletí de la Societat d'Història Natural de les Balears , Endins  Anuari Ornitològic de les Balears , Territoris . Ha obtingut el Premi Jaume I de l'Institut d'Estudis Catalans (1996) en la categoría del millor treball o tesis doctoral per "Fauna endèmica de les Illes Balears".

Ha estat membre del comitè científic del projecte LIFE BASSES de Menorca, de les Juntes Rectores del Parc Natural de sa Dragonera dela Reserva Natural de s'Albufereta del Parc Natural de la Penínusla de Llevant i del parc de Mondragó