Torna

Observatori de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)

Benvinguts al portal de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears (OBJIB), espai de recerca, reflexió i documentació sobre els joves i les joves a les Illes.

Aquí trobareu, a la vostra disposició, un important volum de dades i d’informació útils per obtenir una radiografia general de la realitat de les persones joves. El col·lectiu de 15 a 29 anys representa un 16,6 % de la població de Balears (191.099 joves), arribant a un 24 % (275.396 joves) si es té en compte la franja d’edat de 30 a 34 anys (padró 2019).


desc_Portada Anuari Joventut Illes Balears 2020.jpg

L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2020, és una iniciativa de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca , a través de la  Direcció Insular de Participació i Joventut, i la Universitat de les Illes Balears, concretament del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença «Colonya».

L’edició d’enguany compta amb vint articles distribuïts en quatre apartats: (a) indicadors, (b) iniciatives de les administracions i de la societat civil, (c) estudis i debats actuals, i (d) monogràfic, dedicat al tema «Joves i comunicació digital».

Dia 3 de desembre de 2020 vam dur a terme l’acte de presentació de la publicació que va comptar amb la conferència online de la senyora Dolors Reig, consultora, conferenciant i autora principal de l’espai «El caparazón» https://www.dreig.eu/caparazon/ presentarà la conferència «La generació de la Hiperresponsabilitat». Podeu veure l'acte de presentació complet a https://bit.ly/3sle09h


 desc_INFOGRAFIA Població I.jpg

desc_INFOGRAFIA Població II.jpg

 

Novetats

28/03/2019 Presentació de l'estudi dels Perfils dels i les professionals de Joventut a les Illes Balears
27/04/2012 Resum de l'estudi Polítiques locals de joventut a les Illes Balears, 2010
29/07/2013 Nou Decret regulador de la Comissió Interdepartamental per a l'Elaboració de Polítiques de Joventut
29/07/2013 Polítiques Locals de Joventut a les Illes Balears
29/07/2013 Estudi Diagnòstic de la Joventut dels Municipis Rurals de les Illes Balears
07/02/2013 Biblioteca digital de l'OBJIB

 

Ajuda'ns a millorar l'Observatori

Clica aquí i envia'ns els teus comentaris o suggerències.

Si ho prefereixes escriu-nos a observatorijove@ibjove.caib.es