Torna

Observatori de Joventut de les Illes Balears (OBJIB)

Benvinguts al portal de l’Observatori de la Joventut de les Illes Balears (OBJIB), espai de recerca, reflexió i documentació sobre els joves i les joves a les Illes. 

Aquí trobareu, a la vostra disposició, un important volum de dades i d’informació útils per obtenir una radiografia general de la realitat de les persones joves. El col·lectiu de 15 a 29 anys representa un 16,6 % de la població de Balears (191.099 joves), arribant a un 24 % (275.396 joves) si es té en compte la franja d’edat de 30 a 34 anys (padró 2019).


desc_Imatge portada amb llom Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2021.png

L’Anuari de la Joventut de les Illes Balears aquest 2021 arriba a la seva quarta edició. Enguany compta amb 16 articles, a més de la col·lecció guanyadora del certamen de fotografia d’Art Jove 2021, de la qual s’ha extret la foto de portada.

Els articles es distribueixen en tres apartats: (a) indicadors al voltant de la situació de l’emancipació del jovent illenc, (b) iniciatives, estudis i debats actuals, i (c) monogràfic, que sota el títol <Joves i vivències en temps de covid> aborda temes i reflexiona al voltant de com la pandèmia ha afectat a les persones joves en àmbit vitals molt diferents.

En aquesta edició hi han participat 37 autors i autores, a més d’un equip de coordinació format per representants de les institucions que duen endavant la iniciativa i que són: l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca , a través de la  Direcció Insular de Participació i Joventut, i la Universitat de les Illes Balears, concretament del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença «Colonya».

Dia 2 de desembre de 2021, es va dur a terme l’acte de presentació de la publicació que comptarà amb la conferència del senyor Pablo Simón, doctor en Ciències Polítiques i Socials, sota el títol: <Una generació entre dues crisis: de la Gran Recessió a la pandèmia>. Podeu veure l'acte de presentació complet a https://youtu.be/dyculM7ZL-k


Col·lecció d'infografies de l'OBJIB #JovesBalearsEnXifres


desc_211018 PORTADA colinfo OBJIB.png

BLOC 1: Població jove

BLOC 2: Educació i formació

BLOC 3:  Ocupació i economia

 


 

Novetats

28/03/2019 Presentació de l'estudi dels Perfils dels i les professionals de Joventut a les Illes Balears
27/04/2012 Resum de l'estudi Polítiques locals de joventut a les Illes Balears, 2010
29/07/2013 Nou Decret regulador de la Comissió Interdepartamental per a l'Elaboració de Polítiques de Joventut
29/07/2013 Polítiques Locals de Joventut a les Illes Balears
29/07/2013 Estudi Diagnòstic de la Joventut dels Municipis Rurals de les Illes Balears
07/02/2013 Biblioteca digital de l'OBJIB

 

Ajuda'ns a millorar l'Observatori

Clica aquí i envia'ns els teus comentaris o suggerències.

Si ho prefereixes escriu-nos a observatorijove@ibjove.caib.es