30 HPP Magdalena Bonet i Fàbregues


NOM: 30HPP Magdalena Bonet i Fàbregues

LOCALITZACIÓ: Palma. Carrer Magdalena Bonet i Fàbregues, 9

ARQUITECTE PROJECTE: Vivas Arquitectos Barcelona SLP

ARQUITECTE TÈCNIC: Marco Menéndez Blau

PROPIETAT DEL SOLAR: Cessió de l’Ajuntament de Palma

SUPERFÍCIE DEL SOLAR: 565,69 m²

NOMBRE D’HABITATGES: 30 habitatges (1 adaptat)

ÚS: Lloguer

PRESSUPOST: 4.073.726,58 €

DATA D’INICI: Setembre 2022

DATA FINAL D’OBRES: Gener 2025

ESTAT ACTUAL DE LA PROMOCIÓ: En construcció

 

 MEMÒRIA DEL PROJECTE

El present projecte presentant sota el Lema: “TOGORES DE SA TERRA” va resultar guanyador (13-07-2020) del concurs d’idees a nivell d’avantprojecte per a la construcció d’edificis d’habitatges de protecció oficial al carrer Magdalena Bonet i Fàbregues 9, convocat per l’IBAVI.

Es proposa la màxima senzillesa en el disseny del projecte, de manera coherent amb l’optimització de costos, la qualitat funcional i arquitectònica del projecte i la implantació de les mesures mediambientals necessàries per donar resposta a la situació d’emergència climàtica.

L'entorn en què es troba és una zona urbana de l'eixample de Palma. El teixit edificat de l'entorn alterna blocs d’habitatges de cinc plantes d'alçada executats en el segle XXI, resultat d'exercicis especulatius que contrasten amb els habitatges entre mitgeres executats als anys 40 i 50, de planta baixa o planta baixa+1, desenvolupades al llarg de l'eix Gabriel Fuster i cap al nord, al barri de l'Amanecer.

La planta baixa i les quatre plantes superiors del carrer Josep Togores estaran destinats a ús d’habitatges. La planta soterrani i la planta baixa del carrer Magdalena Bonet i Fàbregues estarà destinada a l’aparcament (30 places) i les quatre plantes superiors a ús d’habitatges. L’accés comú a tots els 30 habitatges per passera es fa des del carrer Josep Togores i l’accés a l’aparcament des del carrer Magdalena Bonet i Fàbregues.

Els accessos es realitzen a través d’un vestíbul, cap al pati interior que distribueix als habitatges per passeres porxades. D'aquesta manera es reforça la idea de comunitat i relació veïnal, establint un gradient entre l'individu i la comunitat, des del més públic (el barri), passant per l'espai comunitari (jardí i passeres) fins al privat (terrasses i galeries - accessos habitatges) que filtren i regulen els graus de privacitat necessaris.

L'accessibilitat i flexibilitat de l'habitatge es planteja tant en relació a la mida dels espais, com amb la proporció dels mateixos i amb les relacions que entre ells s'estableixen. Proposem espais oberts, flexibles i indiferenciats que es relacionin entre si de forma més directa, eliminant espais complementaris com els passadissos. Aquests espais són de mesures similars, amb amplitud i proporció adequada i un espai comú central. L'estructura oberta i flexible permet un nivell d'accessibilitat graduable i un nivell d’adaptabilitat en el temps en quant als usos.

 

 

Galeria de fotos

ghgfx.PNG

 

Ubicació