Torna

IBAVI - Exposició promocions IBAVI 2023

desc_2023.02.02_Titol_10_Santa_Margalida-38.png
desc_2023.02.02_Subtitol_10_Santa_Margalida-82.png
desc_Ii_10_Santa_Margalida-40.png


FITXA TÈCNICA 


AUTORS: 
Claudi Aguiló, Javier Gavín, Juan Moreno i Siddartha Rodrigo. 

 

COL·LABORADORS:
Enginyeria Albert Domingo, Jaume Pastor (ELE3J) / Estructura Jordi Velázquez (MVA) / Consultoria ambiental Luca Volpi (Societat Orgànica). 

  

PRESSUPOST (PEC): 
1.879.047,11 € (IVA exclòs)

 

EMPRESA CONSTRUCTORA:
Construcciones Agustín Mascaró, S.L.

 

FINALITZACIÓ OBRES:
2025

 

PARÀMETRES AMBIENTALS: 
 
-Qualificació energètica: A
-CO₂: 450 kg/ CO₂ x m². Reducció 25% (1) 

 

(1) Reducció respecte a un valor mitjà d'emissions de CO₂ per cada tipus d'edificació: 600 kg/ CO₂ x m².

 

 


MEMÒRIA DEL PROJECTE DELS ARQUITECTES


 

El solar se situa al nord-est de la localitat, al límit urbà zona d'extensió del nucli històric classificada per les normes subsidiàries com a zona intensiva baixa 2 (I-B2). El sector estén l'ordenació de la vila mitjançant edificació contínua entre mitgeres amb alineació a vial que forma illes tancades. El teixit urbà adjacent és heterogeni i està poc consolidat, i combina edificacions agrícoles i industrials amb habitatges unifamiliars de baixa alçada (PB i PB+1), edificis d'habitatges (PB+2) i solars dedicars a horts i corrals. 

 

El programa és exclusivament d'habitatge en règim de protecció oficial amb deu unitats distribuïdes uniformament a les plantes pis 1 i 2, juntament amb zones comunes, instal·lacions i aparcaments en planta baixa (PB), tot això amb un volum adaptat a la normativa d'aplicació al solar. 

 

El solar del projecte es troba a una illa travessada pel límit entre el sòl urbà i el sector urbanitzable, el qual mai no va arribar a desenvolupar-se, i que havia recuperat actualment la qualificació del sòl rústic. Això genera al sud-est del solar un romanent de sòl rústic de superfície sensiblement triangular i amb prou feines de 59 m2 en continuïtat amb el camí de Son Niu que s'utilitzarà com a jardí comunitari i accés. 

 

ESTRATÈGIA ARQUITECTÒNICA 

Els habitatges s'organitzen en filera a l'eixlongitudinal del solar, amb orientació doble. Amb una profunditat de 7.90 m, tots els habitatges són passants entre dues façanes; l'exterior, amb orientació sud-oest, permet una captació solar òptima, i la interior dona accés als habitatges mitjançant una passarel·la. Contigu a la passarel·la es troba un pati longitudinal de segona categoria que s'obre al pati d'illa i garanteix la ventilació creuada a tots els habitatges. Aquest pati s'eleva en planta baixa per evitar visites directes sobre el solar veí i es planta amb vegetació autòctona per augmentar la diferència de temperatura entre façanes per afavorir així la ventilació natural creuada. 

 

L'accés es fa des dels costats curts del solar i dona lloc a una circulació transversal a través de l'edifici que aprofita el desnivell natural del terreny per generar un recorregut adaptat des del carrer de Son Niu. En continuïtat a aquest accés per l'extrem nord hi ha el nucli d'escales i ascensor que donen accés a la passarel·la longitudinal de distribució. 

 

L'edifici consta d'un volum principal de PB+2 alineat a vial a les façanes sud-oest i nord-est amb xamfrà a la intersecció. 

 

GALERIA D'IMATGES

desc_2023.02.22_Galeria_Imatges_10_Santa_Margalida.png

 

GALERIA DE PLÀNOLS

desc_2023.02.22_Galeria_Planol_10_Santa_Margalida.PNG

  

 

 

FONTS DE FINANÇAMENT
desc_2023.02.03_FF_CAIB_+_Plan_20.000_+_Next_Gen-98.png