Torna

IBAVI - Exposició promocions IBAVI 2023

desc_2023.02.02_Titol_57_Es_Molinar-21.png
desc_2023.02.02_Subtitol_57_Es_Molinar-65.png
desc_2023.02.23_II_57_Palma-43.png


FITXA TÈCNICA 


AUTORS: 
Javier de las Heras Solé. 

 

COL·LABORADORS:
Arquitecte Tècnic Joan Palou Cantallops / Enginyer activitat Reolid Consulting S.L. / Enginyer telecomunicacions Pedro Pons Bonafé / Enginyer dotació de serveis Félix Estelrich / Enginyer transformador Luisa Manjón García. 

  

PRESSUPOST (PEC): 
7.091.733,41 € (IVA exclòs)

 

EMPRESA CONSTRUCTORA:
Construcciones Aela, S.L.

 

FINALITZACIÓ OBRES:
2023

 

PARÀMETRES AMBIENTALS: 
-Qualificació energètica: A
-CO₂: 712,5 kg/ CO₂ x m². Reducció 5% (1) 
 

(1) Reducció respecte a un valor mitjà d'emissions de CO₂ per cada tipus d'edificació: 750 kg/ CO₂ x m².

 

 


MEMÒRIA DEL PROJECTE DELS ARQUITECTES


 

Una vegada analitzat el programa es proposa com a punt de partida que el centre de dia i els locals estiguin en planta baixa i a tots els habitatges ocupin les plantes superiors (plantes 1, 2 i 3). Un altre condicionant que marcarà l'estratègia d'organització espacial és que a causa de la proximitat de la mar i la possibilitat de poder gaudir de la seva visió a partir d'una certa altura, tots els habitatges hauran de veure la mar. A més coincideix amb la millor orientació respecte a l'assolellament.
 
Amb aquestes dues premisses es manifesta la clara separació d'usos que també es reflectirà formalment. La planta baixa (centre de dia- locals social) s'entén com un volum dens, tancat en si mateix, pesat, immòbil que forma part del sòl i les plantes superiors (habitatges) com a volums lleugers, mòbils oberts i que llisquen sobre l'anterior.

 

CARRER INTERIOR
Es crea un carrer interior paral·lel al carrer Francesc Femenías, que estructura tota la planta en dues parts, produint dos accessos. El principal, al carrer de Cuba amb un espai reservat per a l'aparcament temporal o d'ambulàncies i un accés secundari lligat en la nova urbanització.
Aquesta divisió en dues parts és definida per qüestions de programa. En la cara sud se situen totes les dependències de relació social, esbarjo i repòs com la sala polivalent, el menjador, la cuina i les sales de descans. A l'altre costat les dependències d'activitats i de gestió.

 

PATIS
El nou centre es tanca a l'exterior creant un nou paisatge interior definit per la imatge de claustre. El programa s'organitza mitjançant una seqüència de tres patis de tres grandàries diferents segons els seus usos. Amb aquests patis s'aconsegueixen les millors condicions possibles respecte a l'assolellament, els sorolls i el vent.

 

HABITATGES
El centre d'estades diürnes i els locals socials formen un sol cos massís de proporcions horitzontals que formen una plataforma sobre la qual llisquen i es disposen unes peces com a contenidors d'habitatges. Aquestes es col·loquen de la forma més lògica tenint en compte l'orientació, assolellament, vistes... Els habitatges s'obren cap al sud en forma d'O per a aconseguir que tots els habitatges gaudeixen de les vistes en la mar. 

 

GALERIA D'IMATGES

desc_2023.02.22_Galeria_Imatges_57_Es_Molinar.PNG

 

GALERIA DE PLÀNOLS

desc_2023.02.22_Galeria_Planols_57_Es_Molinar.PNG

  

 

 

FONTS DE FINANÇAMENT
desc_2023.02.03_FF_CAIB_+_Plan_20.000_+_Next_Gen-98.png