Torna

PADIB

31 de maig, Dia Mundial sense Tabac

Cada 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac per a la salut i animar els fumadors a deixar de fumar.

El Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació, informa a través de l’Agenda d’Activitats 2019 de les actuacions que diferents administracions i entitats socials de les Illes Balears preveuen dur a terme durant la Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig) i el Dia Mundial sense Tabac.

A més de fer difusió de l’Agenda d’activitats comunitàries, el PADIB instal·larà un envelat amb taula informativa al carrer de les Rambles de Palma (cantonada amb carrer Oms), el proper dia 31 de maig, amb horari de matí, amb la finalitat de proporcionar als ciutadans informació sobre les conseqüències del consum de tabac. La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i el Servei de Salut col·laboraran mitjançant la realització de proves de cooximetria i espirometria.

 


Descarregar Díptic
     
 
Xapa

 

El tabac és la principal causa de càncer i de mort per càncer  lazo_pdf.gif

Segons els tumors definits per l’Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC), els tumors relacionats amb el tabac representen el 58% dels casos en homes ai el 43% en les dones.