Torna

Ibjove

CAMPS DE VOLUNTARIAT DE L'IBJOVE

Un camp de voluntariat és una activitat en la qual un grup de joves, d’entre 15 i 30 anys, de diferents comunitats autònomes o d’altres països, es comprometen voluntàriament i desinteressadament a desenvolupar, durant un període mínim de dues setmanes, un treball de projecció social que reverteixi en benefici de la comunitat en la qual té lloc, que es combina amb activitats complementàries.

Els camps de voluntariat ofereixen la possibilitat de conèixer nous llocs i formes de cultura, a més de compartir experiències i col·laborar amb altres joves de realitats diferents.

Els camps de voluntariat constitueixen un mitjà per fomentar valors com la convivència, la tolerància, la solidaritat, la participació, l’aprenentatge intercultural, etc.

Els projectes que es duen a terme són majoritàriament de rehabilitació de patrimoni històric, mediambientals, culturals/artístics, d’acció comunitària i intervenció social, etc.

Inclouen l’allotjament, la manutenció, el material necessari per dur a terme la tasca i la realització d’activitats complementàries col·lectives de caràcter sociocultural.

No inclouen el transport d’anada i tornada al lloc de realització del projecte ni les despeses que no derivin directament de l’activitat.

Els camps de voluntariat a les Illes Balears es fan a diferents municipis i, a més de joves de les Balears, hi poden participar joves d’altres CA.

 

CAMPS DE VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

Tens entre 18 i 30 anys? Vols conèixer altres cultures i pobles mentre ajudes als altres? Pots fer-ho gràcies al Programa de Camps de Voluntariat Internacionals(SVI), amb el qual joves del nostre país poden realitzar projectes de voluntariat d'uns quinze dies de durada a diferents països del món.

Els camps de voluntariat internacionals per a joves tenen com a fi enfortir l'aprenentatge intercultural, el desenvolupament personal i el reforç dels valors solidaris, al mateix temps que exerceixes el teu treball com a voluntari.

CAMPS DE VOLUNTARIAT NACIONALS 

Els camps de voluntariat nacionals són aquells radicats a altres comunitats autònomes. Hi poden participar joves de totes les comunitats autònomes.