Torna

Dia de les Illes Balears - Medalla d'Or i Premis Ramon Llull

Guardó Medalla d’Or

 

 

La Medalla, de 750 mil·lèsimes d’or, té 37,5 mil·límetres de diàmetre, 2,3 mil·límetres de gruix i aproximadament 35 grams de pes.

Els cantons son llisos. Els fons estan gravats a mà en relleu i la inscripció a l’anvers i al revers de la medalla és la següent:

— Anvers: escut de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, tot envoltat amb la llegenda “COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS”. El text està escrit en majúscules, està disposat com una sanefa resseguint el perfil circular de la medalla i té una roseta indicadora del principi de la inscripció.

— Revers: en posició inversa i en majúscules hi ha inscrit el nom i els llinatges de la persona guardonada. Sota aquesta inscripció, hi ha inscrit també l’any de la concessió del reconeixement.

Les inscripcions estan delimitades a la part superior i a la inferior per una línia de cinc punts.

La Insígnia medalla d’or és de 750 mil·lèsimes d’or, amb 18 mil·límetres de diàmetre i 1 mil·límetre de gruix.

A la part anterior de la insígnia hi ha inscrit en relleu l’escut de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, a la part superior, la inscripció “MEDALLA” a la part inferior, “D’OR”. Tot el text està escrit en majúscules i disposat seguint el perfil circular de la medalla.

A la part posterior de la insígnia hi ha l’agulla i el tancador.