Torna

Pacte de les Batlies

Esdeveniments

c

c

La celebració dels Dies Mundials i Internacionals possibiliten l’oportunitat de sensibilitzar a la societat amb qüestions relacionades amb el canvi climàtic, l’estalvi d’energia, el canvi d’hàbits per un consum responsable. Al mateix temps els mitjans de comunicació transmeten la existència d’un problema que està per resoldre  incentivant als governs per a que actuïn.

 

c

c

Pàgina Web Calendari anual d’esdeveniments Pacte de Batles i Batlesses

c

c

14 de febrer 2020 : Dia Mundial de l’Energia.

Aquest dia es va instituir en 1949, amb l’objectiu de promoure l’ús de fons alternatives i minvar l’ús d’energies no renovables.

 

4 de març 2020 : Dia Mundial de la Enginyeria pel Desenvolupament Sostenible.

UNESCO. Durant aquesta jornada el enginyers estan convidats a oferir propostes per assolir els 17 objectius de l’Agenda 2030, aportant solucions en diverses matèries: aliments, aigua, energia, medi ambient, ciutats sostenibles, resiliència davant desastre naturals, i millores en creixement econòmic i incentivar la igualtat de gèneres al seu àmbit professional.

 

5 març 2020: Dia Mundial de l’Eficiència Energètica.

Amb la finalitat de reflexionar i prendre consciència de la importància de l’ús racional de l’energia.

 

21 març 2020: Dia Internacional dels Boscos.

 ONU. Objectiu principal és la pressa de consciència sobre la importància crucial dels boscos en la vida de les persones i del Planeta.

 

22 març 2020: Dia Mundial de l’Aigua.

ONU. Foment de la conservació i desenvolupament dels recursos hídrids mitjançant la realització d’activitats de conscienciació.

 

23 de març 2020: Dia Mundial Meteorològic.

Commemoració  a la contribució que aporten els Serveis Meteorològics Nacionals (SMHN) per a la seguretat i  benestar de la societat.  Es celebra mitjanant diverses activitats a tot el mon.

 

28 de març 2020 : Dia Internacional la Hora del Planeta.

WWF. Es celebra cada any el darrer dissabte del mes de març i consisteix en  un apagament elèctric voluntari dels aparell elèctrics no indispensables durant una hora des de les 20.30 fins les 21.30 h. Amb aquest acte es pretén conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures urgents contra el canvi climàtic produït per l’activitat humana, a més de estalviar energia, reduir emissions contaminants i la contaminació lumínica.

 

5 de juny 2020: dia Mundial del Medi Ambient.

ONU. Des de la primera celebració a l’any 1974 aquest dia ha esdevingut en una plataforma mundial per prendre mesures a nivell mundial sobre qüestions ambientals i promoure en canvi d’hàbits en el consum.

 

23-25 juny 2020: Setmana Europea de l’Energia Sostenible,  Energy days.

Activitats i esdeveniments desenvolupats per organitzacions locals públiques i privades de tota Europa per promoure l’energia neta i la eficiència energètica.

 

Del 16 al 22 de setembre 2020: Setmana Europea de la Mobilitat.

COMISSIÓ EUROPEA. Campanya de conscienciació adreçada a sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes per utilitzar el transport públic, i alternatiu: bicicletes i vianants i animar a les ciutats europees a promoure la inversió en noves infraestructures necessàries per aquest nou tipus de mobilitat sostenible.

 

22 de setembre 2020: Dia Mundial Sense Cotxes.

COMISSIÓ EUROPEA. Jornada emmarcada dins la Setmana Europea de la Mobilitat, per impulsar i conscienciar de l’ús responsable del tràfic motoritzat i promoure alternatives ecològiques com el transport públic, la bicicleta o vehicles elèctrics. Els ajuntaments prenen mesures adreçades a reduir el tràfic en aquest dia com pot ser la gratuïtat dels transport públic.

 

13 d’octubre 2020: Dia Internacional per a la Reducció de Desastres Naturals.

Es celebra amb l’objectiu de minimitzar els riscos derivats dels desastres natural i generar una cultura mundial per a la prevenció i preparació davant els fenòmens naturals.

 

21 d’octubre 2020: dia Mundial de l’Estalvi Energètic.

L’objectiu es que la presa de consciencia de la societat per estalviar energia i incentivar el canvi d’hàbits de consum per permetre una millor eficiència en l’ús de l’energia i tenir cura del medi ambient.

 

24 d’octubre 2020. Dia Mundial contra el Canvi Climàtic.

Relacionat amb aquesta celebració, la ONU va proclamar també el 5 de juny com a Dia Mundial del Medi Ambient amb l’objectiu de sensibilitzar a la població mundial en relació a temes ambientals i mobilitzar als governs per a que actuïn en aquest sentit.