Resum de les alertes alimentàries de l'any 2014 El Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació és un sistema dissenyat en forma de xarxa que permet una vigilància constant front qualsevol...
Manipuladors d'aliments El Reial decret 202/2000, d’11 de febrer, pel qual s’estableixen les normes relatives als manipuladors d’aliments, va ser derogat pel Reial decret 109/2010, de 5 de...
Els complements alimentaris En el mercat actual hi ha un elevat nombre de productes comercialitzats com aliments que contenen fonts concentrades de nutrients i altres substàncies, amb un efecte...
Resultats de les visites i/o auditories de requisits previs a hospitals i residències de tercera edat A les Residències de tercera edat, depenen de la capacitat i volum d’elaboració del menjars es...
Resultats de programa de control sanitari en els escorxadors Dades sobre els decomissos generats en els escorxadors de les Illes Balears És important conèixer la quantitat d’animals i de visceres...
Bolets sí, amb precaució No oblideu els consells a l'hora de consumir bolets Recolecteu només els bolets que conegueu amb certesa. Eviteu consumir bolets recollits per altres persones sinó teniu...
Resum d'alertes que han afectat a les Illes Balears durant l'any 2010 Clasificació dels productes implicats: Clasificació general dels productes Nombre de notificacions Begudes refrescants 1...
Resum d'alertes que han afectat a les Illes Balears durant l'any 2011 Clasificació dels productes implicats: Clasificació general dels productes Nombre de notificacions Carns i derivats 3...
Introducció alertes Entre les eines bàsiques per al Control Oficial d'Aliments destaquen els Sistemes d'Alertes alimentàries. El Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, en endavant...
Denúncies Què és una denúncia? Una denúncia és una comunicació que una persona, física o jurídica, dirigeix a l’administració per posar-li en coneixement uns fets que puguin constituir un...
Autorització d'establiments RESTAURANTS, CAFETERIES, BARS I SIMILARS Abans de començar un tràmit, li demanam que comprovi si correspon Comunicació prèvia d'un establiment o Comunicació de...
Certificats Certificat de competència en benestar animal per al personal que fa la matança i les operacions connexes en els escorxadors de les Illes Balears El dia 18 de novembre de 2009 es va...
Novetats en relació amb l'etiquetatge de l'origen de la carn El 14 de desembre de 2013 es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament d’execució (UE) núm. 1337/2013, de la...
Alimentació segura durant l'embaràs i la infància A més de les pautes per a una alimentació saludable és important que les famílies coneguin quins són els aliments que han d'evitar en...
Normativa Autonòmica Decret 12/2013, de 5 d’abril, pel qual es creen el Consell Autonòmic de Seguretat Alimentària i la Comissió de Coordinació Administrativa Decret 34/2009, de 19 de juny, pel...
Peix blau i histamina: un risc evitable Quan el peix blau no es manipula higiènicament pot donar reaccions al.lergiques La histamina és la responsable de la reacció al.lergica Una deficient...
Enquesta sobre mètodes emprats per assignar vida útil d'embotits cuits tradicionals A l'actualitat existeix preocupació pel perill de creixement de Listeria monocytogenes als aliments llests pel...
Enquesta sobre la producció de carn picada i preparats de carn a establiments de les Illes Balears El Reglament (CE) núm. 2073/2005 de la Comissió, de 15 de novembre de 2005, relatiu als criteris...
Informació sobre els procediments específics de sacrifici d'animals Tràmits administratius Autorització sanitària d’excepció a la refrigeració de les canals Descripció i normativa El punt 1...
Resultats de la campanya de revisió dels menjadors de les escoles concertades, privades, estrangeres i d'educació especial Campanya de revisió dels menjadors de les escoles concertades,...
Resultats del programa de control d'establiments de venda a la menuda de carn Resultat programa de control 2009-2010 Durant els anys 2009 i 2010 s’han inspeccionat 207 establiments de venta a la...
Resultats programa de control de la traçabilitat i etiquetatge de la carn de boví 2010 En el programa de control de la traçabilitat i etiquetatge de carn de boví durant l’any 2010, s’han controlat...
Resultats de Vigilància epidemiològica de les encefalopaties espongiformes transmissibles Resultats Dins el marc del Programa de vigilància de les EET, durant l’any 2010, s’han recollit i analitzat...
Resultats de PNIR, Pla Nacional d’Investigació de Residus Resultats Durant l’any 2010 es varen recollir a les Illes Balears un total de 324 mostres dirigides incloses dins el Pla Nacional...
Introducció autocontrol L’autocontrol és el conjunt d’activitats que els operadors econòmics realitzen per tal de garantir la seguretat alimentària dels aliments que posen a la venda. El...
Informació pública sobre el control oficial del comerç minorista del sector carni El Reglament (UE) 2017/625, estableix a l’article 11 la necessària transparència per a la realització dels...
Reial Decret 308/2019, de 26 d'abril, pel qual s'aprova la norma de qualitat per al pa Dia 1 de juliol de 2019 entra en vigor el Reial Decret 308/2019 que estableix les normes bàsiques de...
Comunicació d’incidents en matèria de Seguretat Alimentària per part dels operadors de l'empresa alimentària La industria alimentària té una importància clau per a la salut i el benestar de les...
Més informació destacada Alimentació segura durant l'embaràs i la infància A més de les pautes per a una alimentació saludable és important que les famílies coneguin quins són els aliments que...