avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Grifo

Campanya estalvi d'aigua

Ruta de navegació

Campanya estalvi d'aigua

El Govern de les Illes Balears s’enfronta a un repte crític: assegurar la gestió sostenible de l’aigua, un recurs imprescindible però alarmantment finit. Amb aquesta nova campanya volem provocar una reflexió profunda entre tots els ciutadans: «Per què no dones a l’aigua el valor que té? Només ho faràs quan en falti?». Aquesta frase captura l’essència del nostre missatge i serveix com a punt de partida per fer una crida a l’acció urgent i necessària.

La realitat que ens envolta és preocupant: les reserves hídriques se situen només al 54 % de la seva capacitat i gran part de les Illes Balears es troben en un estat de prealerta per sequera. Aquesta situació, malgrat les millores recents en els nivells dels embassaments del Gorg Blau i Cúber, ens recorda la importància del subministrament d’aigua.

Davant aquesta situació, la nostra campanya cerca incidir en tres aspectes fonamentals:

  • Sensibilitzar la població sobre la importància crítica de l’aigua i sobre els perills que escassegi.
  • Promoure un canvi de comportament en el consum d’aigua apel·lant a la responsabilitat de les persones en la gestió d’aquest recurs.
  • Fomentar l’adopció de pràctiques que promoguin la reutilització i el consum responsable de l’aigua.

Per transformar aquestes intencions en accions concretes suggerim començar amb les actuacions següents, que es poden implementar avui mateix:

  • Optimitza l’ús de l’aigua al bany: des de posar una botella dins la cisterna per reduir-ne el volum fins a recollir amb un poal l'aigua que surt de la dutxa fins que no és calenta. 
  • Sigues conscient de l’ús de l’aigua a la cuina: evita deixar l’aigua corrent innecessàriament, fes servir-la de manera intel·ligent i utilitza els electrodomèstics de manera eficaç.
  • Adopta hàbits responsables en tota la llar: des d’instal·lar sistemes d’estalvi fins a recollir aigua de pluja per regar.

Aquesta campanya no és només un recordatori de la situació actual, sinó una invitació a formar part de la solució. No esperis a experimentar la falta d’aigua per començar a valorar-la i cuidar-la. El moment d’actuar és ara i cada gest, encara que sigui petit, contribueix a construir un futur més sostenible. Suma’t a aquesta iniciativa i ajuda’ns a fer que la gestió de l’aigua sigui un exemple de responsabilitat i cura. Junts podem assegurar que l’aigua, un recurs tan vital, sigui valorada i quedi protegida per a les generacions futures.

 

Campanya estalvi d'aigua

12 litres/minut

Deixar una aixeta oberta

90 litres

Posar un rentadora a mitja càrrega

12 litres

Cada descàrrega del vàter

Publicador de continguts

Publicador de continguts

Ajudes i tràmits

Publicador de continguts

Et pot interessar