avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural organitza tasts de vins i activitats relacionades amb la importància de la posidònia oceànica amb motiu del Dia de les Illes Balears

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural organitza tasts de vins i activitats relacionades amb la importància de la posidònia oceànica amb motiu del Dia de les Illes Balears

Ac43a6a6 833c 4932 af6c c94e2af96910 27 febrer 2024

Amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha organitzat una sèrie d’activitats per totes les illes. La Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local organitzarà una sèrie de tasts per diversos municipis de les Balears amb el vi com a protagonista i la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal coordinarà una paradeta especial dedicada a la posidònia oceànica ubicada al Parc de la Mar de Palma.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha explicat que «el que pretenem amb aquesta activitat és que la gent tasti i conegui el vi que es fa a les illes veïnes». És a dir, en les degustacions de Mallorca s’hi tastaran vins de Menorca, Eivissa i Formentera; a Eivissa s’hi tastaran vins de Mallorca, Menorca i Formentera, i així successivament a la resta de les illes. Els tasts seran dirigits per prestigiosos sommeliers com Josep Johué, Pep Lluís Llabrés, Tòfol Reus, Marga Amat o José Escalona.

En concret, a Mallorca hi ha previstes quatre degustacions. Dijous dia 29 de febrer, a les 18 hores, el tast tindrà lloc a Deià, a la sala Antoni Vives del Centre Cultural Sa Tanca. Divendres dia 1 de març, hi haurà dos tasts: un a sa Pobla, a les 12 hores, al Museu Can Planes, i un altre al Centre Cultural Espai 36, a Sant Llorenç des Cardassar. Dissabte dia 2 de març, hi haurà una degustació a Sineu, al claustre de Sant Francesc, a les 12 hores.

Quant a Menorca, el tast tindrà lloc diumenge dia 3 de març, a les 12.30 hores, al Centre d’Art i Cultura Ca n’Àngel, des Mercadal. El mateix dia, a les 12 hores, està prevista la degustació a Formentera, al Centre Artesà Antoni Tur «Gabrielet», de Sant Francesc.  A Eivissa, el tast de vi serà dissabte dia 2 de març, a les 12 hores, al claustre de l’Ajuntament d’Eivissa.

Tots els tasts tenen places limitades (màxim 30 persones). Per a inscriure's s'ha de fer la sol·licitud prèvia a través del següent enllaç: forms.gle/mMpSqWqh77YA1XLs5.

Paradeta dedicada a la posidònia

La Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal també serà present en aquesta celebració gràcies a la instal·lació d’una paradeta especial, ubicada al parc de la Mar de Palma, de dijous dia 29 de febrer a diumenge dia 3 de març, que estarà dedicada a la posidònia oceànica i als significatius avenços aconseguits per conservar-la. Aquesta iniciativa posa un èmfasi especial en l’educació ambiental, un pilar fonamental per sensibilitzar i comprometre la comunitat envers la protecció dels nostres ecosistemes marins.

La paradeta comptarà amb la col·laboració dels educadors d’espais naturals de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) i el suport de l’Aula de la Mar, reconegut centre d’educació sobre el mar i, en particular, sobre la posidònia oceànica, situat a la Petrolera, al Portitxol. La paradeta suposarà un punt de trobada per a tots aquells interessats a aprendre més sobre la importància de la posidònia, un element clau en la salut dels nostres mars i hàbitat vital per a moltes espècies marines.

L’aposta per l’educació ambiental a través de l’Aula de la Mar i la participació activa dels educadors d’espais naturals de l’Ibanat subratllen el compromís de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural amb la divulgació i la sensibilització sobre la importància de la conservació marina.


Data d'actualització: 27 febrer 2024


Comparteix