avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Jornada Erasmus+ amb formadors de Finlàndia, Itàlia i Balears a Menorca

Jornada Erasmus+ amb formadors de Finlàndia, Itàlia i Balears a Menorca

20230503 125541 01 04 maig 2023

\ Els integrants del projecte KA226 “STEAMing for future” varen visitar ahir l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i el CEIP Fornells

Una comitiva formada per formadors de professors de Finlàndia, Itàlia i les Illes Balears (IBSTEAM), acompanyats del director territorial d’Educació a Menorca, Joan Marqués, varen dur a terme ahir una jornada de feina a Menorca dins el marc del projecte KA226 “STEAMing for future” del programa Erasmus +.

 “STEAMing for the future” és un projecte KA226 d’intercanvi de bones pràctiques entre formadors de professors de Finlàndia (ciutat de Pori), d’Itàlia (Scuola di Robotica) i de les Illes Balears, en què IBSTEAM n’és el coordinador. Els objectius del projecte, iniciat fa 3 anys, van de la mà de les línies de feina d’IBSTEAM:

- Digitalització dels centres educatius i foment de la competència digital docent.

- Promoció i introducció de la robòtica al currículum.

- Desenvolupament de les habilitats relacionades amb les STEAM.

- Reducció de l’escletxa de gènere a les vocacions cientificotècniques.

- Foment de la ciberseguretat i la competència digital de l’alumnat.

Jornada d’intercanvi amb centres de Menorca

La jornada va consistir en la visita a dos centres de l’illa, l’IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella) i el CEIP Fornells (es Mercadal), per conèixer els programes STEAM que actualment s’hi duen a terme. Finalment, la jornada es va tancar amb una sessió de feina al CentreBit Menorca (Alaior).  

Aquesta visita forma part de la reunió transnacional de final de projecte, de la qual en sortiran els productes finals que es posaran a disposició de la comunitat educativa a la plataforma de recursos Erasmus + amb un llibre de bones pràctiques, a més d’un recull de recursos i propostes didàctiques.

Cal destacar que en aquests 24 mesos de projecte s’han realitzat 5 mobilitats i que més de 20 centres educatius de les Illes Balears han participat a les diverses activitats educatives que s’han realitzat en els 3 països: Asteroid Treasure Challenge (repte de robòtica per commemorar la Setmana Europea de la Robòtica), trobades cibermentors amb campanya de vídeos amb consells de ciberseguretat, Scratch your country’s tale (repte de programació amb Scratch per amb motiu de l’Erasmus Days) i CanSat (desafiament de l’Agència Especial Europea –ESA– per construir i llançar un mini satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc).


Data d'actualització: 04 maig 2023


Comparteix