avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El Govern assisteix per primera vegada a la World Olive Oil Exhibition per promocionar els olis de qualitat de les Illes Balears

El Govern assisteix per primera vegada a la World Olive Oil Exhibition per promocionar els olis de qualitat de les Illes Balears

La mostra, que té lloc a Madrid, s’ha convertit en la principal fira internacional de l’oli d’oliva

- 11/03/2025 (Act. 13/03/2025 02:47)

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, assisteix, per primera vegada, a la World Olive Oil Exhibition, la fira internacional més important dedicada a l’oli d’oliva verge extra (OOVE), que té lloc avui i demà al recinte firal d’IFEMA, a Madrid. Concretament, el Govern ha organitzat diferents tasts per donar a conèixer diversos olis d’oliva verge extra produïts a les Illes Balears.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, que ha assistit aquest matí a la inauguració i al primer tast d’olis, ha assegurat que «la presència a la fira de l’oli d’oliva verge extra elaborat a les Illes Balears servirà per donar a conèixer a productors de tot el món la qualitat excel·lent d’aquest producte». A més, ha afegit que «tot i que en alguns indrets de la Península es desconeix que a les Illes Balears es produeix oli d’oliva, l’olivera és un dels cultius mediterranis per excel·lència, i ha configurat un paisatge que s’ha convertit en un dels trets més característics de la serra de Tramuntana».

Durant els dos dies de fira s’hauran fet dos tasts d’OOVE, dirigits per Lydia E. Larrey, directora de Comunicació i Promoció del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Mallorca, el primer dels quals ha tingut lloc aquest matí amb productes amb la DOP Oli de Mallorca (Aubocassa, Sa Cadernera, Son Catiu, Treurer i Rodamón). El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local ha destacat que «la tradició olivarera de les Illes Balears ha evolucionat cap a un aposta per la qualitat en la producció, que millora les condicions de comercialització dels nostres olis».

Per al segon tast, que tindrà lloc demà, dimecres, es comptarà amb olis amb la indicació geogràfica protegida (IGP) Oli de Menorca (Son Felip, Al Parico) i Oli d’Eivissa (Can Rich) i la denominació d’origen protegida (DOP) Oli de Mallorca (Can Feliu).

Comercialització històrica de la DOP Oli de Mallorca

L’any 2024 es varen comercialitzar un total de 374.000 litres d’oli amb la DOP Oli de Mallorca, una xifra històrica, que representa un augment d’un 18,3 % respecte de 2023. També va augmentar el valor de la comercialització, en concret fins a 5.716.000 euros, un 30,1 % més que el 2023.

El 80 % de l’oli amb DOP Oli de Mallorca es comercialitza a les Illes Balears, un 7 % a la resta d’Espanya i un 13 % al mercat exterior. Alemanya és el país que més Oli de Mallorca importa, amb un 57 %, seguit de Suïssa i Japó, amb un 15 % i un 13 % respectivament; la resta, un 15 %, va cap a altres països.

IMATGES RELACIONADES

-
-

Comparteix