Torna

PADIB

El passat dia 13 de febrer es va dur a terme la cimera internacional "Repensa el teu viatge: un debat obert”

Organitzada des del Centre Balears Europa (CBE), amb les ONG Eurocare i Irefrea amb col·laboració de la Conselleria de Salut i l’Agencia de Estratègia Turística de Balears (Aetib)

L'esdeveniment va comptar amb una sessió introductòria, amb la participació de la Presidenta del Govern, la Consellera de Salut i la vicepresidenta i Consellera de Innovació recerca i Turisme, així com de la representant d’Eurocare. i una part tècnica, dividida en dues meses de debat consecutives. La primera mesa es va centrar en el consum excessiu d'alcohol i en els incidents relacionats amb els vols. La segona mesa tractà sobre el consum d'alcohol a clubs i zones de festa i els problemes relacionats amb els hotels.

En el transcurs del debat es va parlar de iniciatives de bones practiques i es proposarem mesures com l’augment del preu de les begudes alcohòliques així com la prohibició del seu consum durant els vols, també es parlà d’una major formació del personal auxiliar de cabina per tal de poder detectar de manera més eficaç usuaris d’avió embriagats abans d’iniciar el vol. Pel que fa a l’altra mesa es debateren iniciatives de bones practiques. Es va parlar d’accions encaminades a l’augment de l’impost de les begudes alcohòliques, ampliar l’oferta alternativa, formació al personal en dispensació responsable de begudes alcohòliques, i l’eliminació d’estratègies comercials de bars i discoteques que promocionen un consum excessiu d’alcohol.