En el cas de que es superin els valors legals del continguts microbiologics en E. coli, es procedeix a modificar la qualificació microbiològica de la zona, passant de zona de tipus A a B. Això implica l'obligació de depurar els mol·luscs abans de la venda.

 

El el cas de superar els límits legals de qualsevol dels altres paràmetres o E. coli supera les 4.600ufc/100 gr, es tanca la zona a la producció, es prohibeix la venda i es vigila que no s'extregui marisc de la zona de producció.

 

La tabla següent mostra l'històric de les obertures, tancaments i canvis de classificació microbiològica de les zones de producció.

 

Clau zona Espècie Decisió Causa Tancament Obertura
BAL 1/02 Peu de cabrit Tancament Palitoxines 13/02/2005
BAL 1/01 Totes Canvi temporal a zona B E. coli 23/12/2011 31/01/2012
BAL 1/01 Totes Tancament DSP 22/08/2012 06/09/2012
BAL 1/01 Totes Canvi temporal a zona B E. coli 30/11/2012 19/12/2012
BAL 1/01 Totes Tancament Plom 28/12/2012 12/02/2013
BAL 1/01 Totes Canvi temporal a zona B E. coli 25/03/2013 20/04/2013
BAL 1/01 Totes Tancament DSP 07/08/2013 16/08/2013
BAL 1/01 Totes Tancament DSP 06/09/2013 13/09/2013
BAL 1/01 Totes Canvi temporal a zona B E. coli 20/12/2013 16/03/2015
BAL 1/01 Totes Tancament DRAGAT 12/03/2014 07/07/2014
BAL 1/01 Totes Tancament DSP 2/10/2014 9/10/2014
BAL 1/02 Totes Tancament DSP 4/12/2014 22/12/2014
BAL 1/01 Totes Tancament YSX (DSP) 17/04/2015 27/04/2015
BAL 1/02 Totes Tancament E. coli 23/11/2015 2/2/2016
BAL 1/02 Totes Tancament Plom 23/02/2016 24/10/2016
BAL 1/01 Totes Tancament E. coli 14/03/2016 8/4/2016
BAL 1/01 Totes Canvi temporal zona B E. coli 18/11/2016 4/4/2017
BAL 1/01 Totes Tancament Plom 23/12/2016 14/02/2017
BAL1/01 Totes Tancament Àcid Okadàic 13/09/2017 22/09/2017
BAL1/01 Totes Canvi temporal zona B E. coli 15/6/2018 22/01/2020