Bones pràctiques agrònomiques per a prevenir la Xylella fastidiosa

Aquest document ofereix informació essencial per a la gestió fitosanitària i la prevenció de Xylella fastidiosa, adaptada a les necessitats específiques de cada tipus d’agricultura.

Contingut del Document:

1. Introducció
  • Símptomes i danys causats per Xylella fastidiosa.
  • Transmissió del bacteri i descripció del vector.
2. Bones Pràctiques Agronòmiques per a la Prevenció
  • Agricultura convencional i integrada:
    • Gestió del sòl, fertilització, reg, poda i gestió de restes.
    • Control dels vectors i reducció de l’atractivitat del cultiu.
  • Agricultura ecològica:
    • Adaptació de les pràctiques per a la gestió del sòl, fertilització, reg i poda.
3. Calendari de Bones Pràctiques:
  • Gener-Abril: Control del sòl i poda de cultius.
  • Maig-Agost: Reducció de la població d’adults i aplicació de tractaments fitosanitaris.
  • Setembre-Decembre: Manteniment del control sobre els vectors adults i continuació de la gestió fitosanitària.

Descarrega la guia en el següent enllaç: BONES PRÀCTIQUES AGRONÒMIQUES PER A LA PREVENCIÓ DE XYLELLA FASTIDIOSA