Bones pràctiques agrònomiques per a prevenir la Xylella fastidiosa
Aquest document ofereix informació essencial per a la gestió fitosanitària i la prevenció de Xylella fastidiosa, adaptada a les necessitats específiques de cada tipus d’agricultura.
Contingut del Document:
1. Introducció
- Símptomes i danys causats per Xylella fastidiosa.
- Transmissió del bacteri i descripció del vector.
2. Bones Pràctiques Agronòmiques per a la Prevenció
- Agricultura convencional i integrada:
- Gestió del sòl, fertilització, reg, poda i gestió de restes.
- Control dels vectors i reducció de l’atractivitat del cultiu.
- Agricultura ecològica:
- Adaptació de les pràctiques per a la gestió del sòl, fertilització, reg i poda.
3. Calendari de Bones Pràctiques:
- Gener-Abril: Control del sòl i poda de cultius.
- Maig-Agost: Reducció de la població d’adults i aplicació de tractaments fitosanitaris.
- Setembre-Decembre: Manteniment del control sobre els vectors adults i continuació de la gestió fitosanitària.
Descarrega la guia en el següent enllaç: BONES PRÀCTIQUES AGRONÒMIQUES PER A LA PREVENCIÓ DE XYLELLA FASTIDIOSA