Platges sense fum” és un programa de salut i de protecció del medi ambient que es va iniciar el 2019. Des de la Direcció General de Salut Pública i Participació i la Direcció General de Residus i Educació Ambiental es vol promoure i potenciar els estils de vida saludables i els beneficis d'una vida sense tabac amb la cura de les nostres platges lliures de fum i residus.
Amb l’objectiu de seguir sensibilitzant enfront d’aquest gran problema de salut que és el tabaquisme, es demana  la col·laboració ciutadana per a respectar aquests espais naturals.
D’aquesta forma, no sols col·laborarem amb les polítiques de conservació del medi ambient si no que podrem gaudir d’un ambient lliure de fum i evitar possibles accidents dels nostres menuts en relació al residu que generen les llosques dels fumadors.
Per tot això, es proposa adquirir la responsabilitat per a dur a terme aquest projecte recomanant no fumar a les platges que estan identificades com a “Platges sense fum”.

 

 

Notícies relacionades

[Març 2023. Font: Diario de Mallorca]
 
Formentor es converteix aquest estiu en una platja sense fum

[Juny 2022]
 
L’Ajuntament de Sant Josep declara quatre noves platges sense fums al municipi, que s’afegeixen a la primera de Cala d’Hort

[Juny 2022]
 
Sant Lluís adhereix totes les seves platges urbanes al programa "Platges sense fum"

[Juny 2022]
 
Palma incorpora l’arenal del Molinar al programa "Platges sense fum"

[Juny 2022]
 
Tres arenals de Calvià se sumen al programa "Platges sense Fum"

[Juny 2020]
 
La Platja Gran, primera platja sense fum de Ciutadella[Juliol 2019]
 
Tres arenals de Mallorca se sumen a la xarxa de platges sense fum

Tres arenals de Mallorca s’han sumat ja a la xarxa de platges sense fum, tal com han informat les conselleries de Salut i Consum i de Medi Ambient i Territori durant l’acte de senyalització a Cala Estància, a Palma. Les altres dues zones s’ubiquen a Cala Anguila, en el municipi de Manacor, i Sant Joan a Alcúdia.

[19 setembre 2019]
 
Binissafúller es converteix en la primera platja sense fum de Menorca

S’incorpora a la xarxa sense fum juntament amb Cala Deià, la Colònia de Sant Pere, Cala Millor, Cala Estància, Cala Anguila i Sant Joan, totes a Mallorca.