Un perill a les mans dels més petits

Una sessió formativa de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, dirigida per Maria de la Mar Pulido.

A vegades el perill està més prop del que imaginem i posar-se en risc és més senzill del que sembla, especialment en el referit als més petits. Un perill i un risc que poden amagar-se darrere la màscara de jocs o aplicacions d'entreteniment, però que poden amagar un perillós verí.

Conèixer aquests perills i riscos ha estat l'objectiu d'una sessió formativa que l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, dirigida per Maria de la Mar Pulido, ha organitzat en la seu de la Felib i en la qual van prendre part Rafael Covas Femenia, coordinador autonòmic del programa Policia Tutor, i Silvestre del Río, policia, comunicador i formador de l'associació «Educando Proteges».

Una sessió organitzada sota el lema “Fer de la tecnologia un espai segur” i enquadrada en la “campanya de conscienciació del perill del consum de pornografia en edats primerenques” i que va ser dirigida a monitors i monitores d'oci i temps lliure i que va posar sobre la taula el que és una xacra les xifres de la qual no deixen de créixer: els delictes a través del món digital i en el qual menors i adolescents són les majors víctimes.

Els intervinents van desgranar els aspectes més perillosos i foscos d'una nova realitat social marcada per l'ús de les noves tecnologies en el qual l'accés a les mateixes a edats cada vegada més primerenques suposen un risc per als més petits els efectes dels quals poden arrossegar-se per a tota la vida.

Per això, un dels punts sobre els quals més van incidir els experts és l'important paper que han de jugar els pares (o tutors) a l'hora de conèixer a què accedeixen els seus fills quan es connecten a internet i la importància que aquests majors acudeixin a les xerrades de formació que s'ofereixen en els centres escolars.

desc_fotoPonents.jpg

desc_INVITACIO_OBIA_page-0001.jpg