Descripció general: La finca pública de sa Coma des Prat va ser adquirida pel Govern de les Illes Balears l’any 1989. La finca no disposa d’accés rodat i la travessa la ruta senderista GR 221.

Les condicions geogràfiques de sa Coma des Prat fan que per damunt de 850 m durant l’hivern la precipitació hi caigui ocasionalment en forma de neu. Un temps aquesta neu s’emmagatzemava per produir gel per vendre. L’activitat de nevatejar ens ha deixat algunes mostres toponímiques i d’elements etnològics relacionats: cases i clots de neu, porxos de nevater, marges de recollida de neu, etc.

Actualment, el major atractiu és la superfície boscosa (alzinar madur de muntanya) i els valors etnològics i patrimonials amb els quals compta la finca, tot combinat amb gran quantitat de camins i itineraris molt populars que en recorren la superfície i la connecten amb altres finques públiques. A més, la finca està enrevoltada per les vistes muntanyoses del puig de Massanella, el puig dels Tossals Verds, el puig de ses Bassetes i la serra des Teixos.

També s’hi localitzen dues fonts naturals que els excursionistes i els usuaris de la finca fan servir per beure, i també per al beneficiari de les aigües de la font des Prat.

Quant a la vegetació, la finca destaca per la presència d’espècies protegides i en perill, com l’Euphorbia fontqueriana, que creix a la zona de la falda del puig de Massanella i és un endemisme només present en aquest indret i, per això, un petit tresor que hem de protegir. També hi creix l’Orchis cazorlensis, una orquídia petita en perill d’extinció.

Les àguiles calçades (Aquila pennata) sobrevolen i nidifiquen a la zona.

Superfície: 189,76 ha.

Situació: es localitza al centre del municipi d'Escorca, dins el sector nord del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Com arribar-hi: la finca pública no disposa d'accés rodat. S'hi pot arribar des de la finca pública de Cúber, des de la finca pública de Tossals Verds o des de la finca pública de Sa Mola de Son Massip. La travessa la GR-221. Google maps

Equipaments:

  • Oficina d'Ibanat (CAIB): C/ del Gremi de Corredors, 10 - 1r. Polígon de Son Rossinyol. 07009. Palma. Telèfon 971 17 76 39. Fax 971 17 66 15. Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15 h.
  • Centre d'Informació del Paratge natural de la Serra de Tramuntana (Ca s'Amitger), carretera Lluc-Pollença, s/n, Lluc (Escorca). Telèfons 971 51 70 83 / 971 51 70 70. Horari: Dilluns a diumenge, de 9:00 a 16:30 h.

Itineraris: és possible fer-hi l'itineraris autoguiat següent:

  • Volta al puig dels Tossals Verds.

Accessibilitat: no està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.