Les illes mediterrànies i la UE: Quo Vadis Europa Insulae?

En el marc de la Conferència sobre el Futur d’Europa (CoFOE) des de la Direcció General de Relacions Exteriors hem organitzat diferents jornades de debats oberts, de manera presencial i on line, sobre la insularitat mediterrània i la Unió Europea des d’una mirada ciutadana, insular i Mediterrània.

Pel que fa a la mirada insular, la primera jornada la durem a terme el dijous 30 de setembre de 2021, al saló d’actes de Son Lledó, a les 11.00h. En aquesta sessió inaugural es presentarà el cicle La insularitat mediterrània i la UE: una estratègia a desplegar, així com el funcionament de la plataforma de la CoFOE, el nou Europe Direct Illes Balears i es representarà el monòleg teatral de La idea d'Europa, de George Steiner a càrrec d’Òscar Intente i Ferran Martínez. La idea d'Europa és el títol d'una conferència que va pronunciar l'humanista francès George Steiner en 2004 en la qual l'autor va fer un recorregut per les característiques que configuren la cultura i la identitat europea. D'aquesta manera, Steiner va abordar l'essència d'Europa; dels homes i de les dones, de la història, de les virtuts i de les debilitats del continent abans de la globalització del món.

Així, a partir d'aquest apassionat recorregut pels senyals distintius de la identitat europea es pretén inspirar i bastir debats entorn als eixos de la CoFOE i fer sentir a Europa la veu insular i mediterrània dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

 
Lloc: UIB Sala d’Actes Son Lledó (UIB) i on line en directe
Dia: 30 de setembre
Hora: 11.00h

 

Programa:

- Cancell introductori _ Una realitat insular Mediterrània a construir

Jaume Carot i , Rector de la Universitat de les Illes Balears

 - Teatre _ La Idea d’Europa de George Steiner

Oscar Intente i Ferran Martínez

 - Les prioritats de CoFOE i les Illes de la Mediterrània _ Quo Vadis Europa Insulae?

Antoni Vicens i Vicens, director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears

 - El nou paradigme de l’Europe Directe Illes Balears

Manuel Szapiro, cap de la representació de la Comissió Europea a Barcelona i a les Illes Balears

 - Conclusions i tancament

Rosario Sánchez i Grau, consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del GOIB

 

Documents d'interès i enllaç:

       PDF  Informe de conclusions

PDF  Programa