QUI SOM

El projecte LIFE AdaptCalaMillor està format per 10 socis procedents d'entitats tant públiques com privades amb perfils multidisciplinaris: autoritats regionals i locals, associacions empresarials, instituts de recerca i fundacions mediambientals.

Coordinador:

La Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic és l'òrgan competent que lidera la normativa regional sobre canvi climàtic i col·labora estretament amb diverses administracions públiques, a nivell local, regional i nacional, incloent-hi els membres que participen en els òrgans de govern per a l'adaptació al canvi climàtic Illes Balears. En el context de l'Estratègia Balear, promou estudis sectorials de vulnerabilitat, com el projecte PIMA ADAPTA COSTAS (2018-2021), per a recolzar la planificació de mesures adaptatives en les zones costaneres de les Illes Balears.

Socis:

Des de l'any 2013, l'Ajuntament de Son Servera, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i l'Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma van establir el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar. Aquest organisme té com a propòsit principal la promoció i l'impuls del turisme en els municipis corresponents. La zona turística abasta aproximadament 35,000 places i ocupa el tercer lloc en importància entre les destinacions de les illes Balears.

La Fundació Conama és una organització sense fins de lucre creada per a avançar en la sostenibilitat ambiental a Espanya. Des de 1992, organitzen el Congrés Nacional de Medi Ambient, reunint un conjunt divers i multisectorial d'experts, responsables polítics i professionals sobre una àmplia gamma de temes ambientals i de sostenibilitat.

Té una àmplia experiència en la creació i gestió de grups de treball, generant espais de diàleg entre diferents sectors (societat civil, administració pública, empreses, universitats, centres tecnològics), i en comunicació i difusió de resultats.

L'Institut d'Hidràulica Ambiental de la Universitat de Cantàbria (IHCantabria) és un centre públic de recerca l'objectiu de la qual és promoure i donar suport a la recerca bàsica i aplicada i el desenvolupament d'estudis, metodologies i eines per a la gestió integrada dels ecosistemes aquàtics. Juntament amb la Universitat de Cantàbria, contribuirà amb el seu Grup d'Enginyeria i el coneixement de la Gestió del Litoral, secundant i valor afegit a la incorporació de mesures/estratègies d'adaptació a llarg termini en la dimensió física de la platja urbana de Cala Millor.

L'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, IMEDEA (CSIC-UIB), és un centre de recerca conjunt entre el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i la Universitat de les illes Balears (UIB). Integrant especialistes en diverses disciplines com a ecologia, microbiologia, paleontologia, física, oceanografia, enginyeria, informàtica i matemàtiques, el IMEDEA promou un entorn de recerca col·laboratiu únic. El seu enfocament se centra en la recerca i divulgació del coneixement científic, especialment en els ecosistemes marins, costaners i insulars, amb una perspectiva global i un interès particular a la regió mediterrània. A més, treballa en la cerca de solucions per a desafiaments socials en temes mediambientals, abordant qüestions com el canvi climàtic, impacte en el medi natural, protecció d'ecosistemes i biodiversitat, i gestió de recursos naturals.

Aquesta oficina d'arquitectura, planificació, disseny urbà i del paisatge integrarà els resultats dels estudis científics de Cala Millor, juntament amb els resultats del procés de governança participativa per a definir un projecte que faci possible l'adaptació a llarg termini d'aquesta platja urbana.

LANDLAB ha treballat en projectes d'adaptació al canvi climàtic dissenyant paisatges resilients que utilitzen principalment mesures i estructures basades en la naturalesa.

El Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) és una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) creada per a avançar en el coneixement, comprensió i gestió sostenible de l'oceà global i la mar Mediterrània. La ICTS SOCIB opera un sistema d'observació i predicció que monitora de manera contínua el Mediterrani occidental, recaptant dades a través de múltiples plataformes, incloent-hi radars costaners d'alta freqüència, sistemes de monitoratge integral de platges, gliders o planadors submarins autònoms, plataformes d'observació lagrangianes (perfiladors ARGO i boies de deriva superficials), boies oceanogràfiques, estacions meteorològiques i del nivell de la mar, i el Vaixell Oceanogràfic (B/O SOCIB). Les dades oceàniques recaptades, de valor estratègic en la recerca marina, poden consultar-se en temps real i en accés obert a través del repositori institucional de la ICTS SOCIB. Aquesta informació facilita prediccions oceàniques de qualitat contrastada que la ICTS SOCIB ofereix a través dels seus models de predicció.

La Universitat dels Illes Balears (UIB) és la principal institució de recerca i educació superior de les Illes Balears, contribuint al 90% de la recerca regional. La UIB ha participat en més de 70 projectes de recerca europeus. En concret, ha treballat conjuntament amb el CSIC-IMEDEA en projectes sobre clima marí i adaptació costanera.

Entitats afiliades:

Amb l'arribada dels primers turistes i l'existència d'establiments hotelers a la fi dels anys 60 es va constituir, la que és avui actualment, l'Associació Hotelera de Badia de Cala Millor & Sa Coma, entitat que va sorgir davant la necessitat d'unir esforços d'un sector emergent, el turisme.

L'objectiu de l'Associació Hotelera de Badia de Cala Millor i Sa Coma, és la representació , defensa, promoció i gestió dels interessos comuns dels seus associats i propis del sector de l'Allotjament del Destí, creant sinergies amb els Ajuntaments de Son Servera i Sant Llorenç d' és Cardassar, per a fer del destí de la Badia de Cala Millor & Sa Coma, una destinació turística competitiva alhora sostenible.

La Universitat de Cantàbria (UC) destaca com una institució pública i dinàmica, reconeguda per la seva qualitat i eficiència. Classificada com la segona universitat en qualitat investigadora i setena en competitivitat universitària al país, la UC té com a objectiu primordial contribuir al progrés social mitjançant el seu compromís amb l'excel·lència tant en l'ensenyament com en la recerca.