desc_libro.png

DOCUMENTS D'INTERÈS

 

En aquesta secció trobareu documents tècnics i informes preliminars generats al llarg del desenvolupament del projecte. Aquests materials estan disponibles per facilitar-ne la comprensió i l'accés a totes les persones interessades en conèixer els seus avenços i resultats.

Informes Generats

WP2 Marc de governança: Participació de les parts interessades i dels ciutadans a Cala Millor

Icono_Informes_BN.png
Entenent les administracions públiques

Aquest informe analitza com les administracions públiques perceben els efectes del canvi climàtic i el nivell d'implicació que tenen en l'adaptació de la badia. A partir de 50 entrevistes a representants de 18 entitats públiques, es va identificar entre els resultats que el 82% considera el canvi climàtic un problema greu i el 64% ha observat els seus efectes a Cala Millor, assenyalant la platja i els serveis de regulació com els més afectats. 

> Més Informació


Icono_Informes_BN.png
Entenent visitants i turistes

Aquest informe analitza com els turistes perceben els impactes i els riscos del canvi climàtic a Cala Millor. Els resultats de l'enquesta han permès avaluar el nivell de coneixement sobre els efectes del canvi climàtic i les possibles mesures d'adaptació a les platges urbanes. Aquestes troballes són clau per al desenvolupament d'estratègies que reforcin la resiliència costanera i promoguin una resposta efectiva al litoral. 

> Més Informació


Icono_Informes_BN.png
Entenent la comunitat educativa: professors

L'informe avalua la percepció sobre els efectes del canvi climàtic a Cala Millor per part del personal docent dels centres educatius de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar. La informació va ser recollida mitjançant un qüestionari en línia que va permetre analitzar característiques sociodemogràfiques, la percepció dels efectes del canvi climàtic, el comportament davant del medi natural i el coneixement sobre el canvi climàtic global. 

> Més Informació


Icono_Informes_BN.png
Entenent la comunitat educativa: Alumnat

Aquest informe analitza com l'alumnat de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera percep els efectes del canvi climàtic a Cala Millor. A través de tallers a cinquè i sisè de primària i primer i segon de secundària, es van avaluar els seus coneixements, comportaments davant del medi natural i la seva percepció sobre el canvi climàtic global. La informació recopilada servirà per dissenyar estratègies educatives i de sensibilització adaptades a la comunitat escolar.

> Més Informació


Icono_Informes_BN.png
Entenent les associacions locals

Aquest informe analitza com les associacions locals de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera perceben els efectes del canvi climàtic a Cala Millor i el grau d'implicació en l'adaptació. A través de 9 reunions i entrevistes, es van avaluar aspectes com les seves característiques sociodemogràfiques, la seva percepció sobre els impactes ambientals i el seu comportament davant del medi natural, entre d'altres. A més, es va analitzar el nivell de coneixement sobre el canvi climàtic global i la participació en accions d'adaptació.

> Més Informació


Icono_Informes_BN.png
CAMANYES DE SENSIBILITZACIÓ: COMUNITAT EDUCATIVA

Aquest informe descriu el disseny, implementació i avaluació dels tallers de sensibilització sobre el canvi climàtic en el marc del projecte LIFE AdaptCalaMillor dirigits a la comunitat educativa.
Els tallers han anat dirigits a l'alumnat i professorat de cinquè i sisè de primària, així com de primer i segon de secundària, als centres educatius dels municipis de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera. En total, s'han portat a cap 38 tallers a 6 centres educatius, amb la participació de 717 estudiants i 42 docents.

> Més Informació


Documents i projectes de referencia

desc_libro.png
Anàlisi de riscos en la costa davant el canvi climàtic a les Illes Balears (2021)

En aquest informe es recullen els resultats obtinguts en relació a l'avaluació de la vulnerabilitat i exposició d'actius naturals i socioeconòmics en la costa, deguts al risc associat al canvi climàtic en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquesta informació ha servit com a base per a la redacció d'un pla d'adaptació a l'efecte del canvi climàtic del domini públic marítim-terrestre adscrit a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

> Més Informació


desc_agua_cuidado.png
Projecte Costas pel Canvi (2018-2021)

COSTES PEL CANVI és un projecte per a donar a conèixer a la societat de les illes Balears les conclusions del treball realitzat pel SOCIB en col·laboració amb investigadors de la UIB i del IMEDEA sobre l'exposició, vulnerabilitat i risc d'inundacions del litoral associat a les platges arenoses de les illes Balears.

>  Més Informació


desc_computadora.png
Estudi de les condicions actuals de la platja de Cala Millor (Mallorca) i proposta de línies d'actuació per a la seva millora durant l'estiu de 2017

Aquest document sintetitza els resultats obtinguts en l'estudi de la situació dela platja de Cala Millor després dels temporals de l'últim hivern (2016-2017) i la proposta d'alternatives per a l'estiu, realitzat per l'Institut d'Hidràulica Ambiental de Cantabria (IHCantabria) a petició del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç.

> Mes Informació
desc_computadora.png
Estratègia per a la protecció de la costa a les illes Balears considerant els efectes del canvi climàtic (2021)

L'estratègia és una guia d'actuacions en el litoral de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Cabrera i la Dragonera, que pretén una coherència interna en la gestió de les accions que desenvolupa Costas en el marc de les seves competències. Presenta també una diagnosi de la costa, dividida en trams «unitats de gestió», per a identificar els problemes davant els efectes del canvi climàtic i els nivells de risc que suposa cada tram. En l'elaboració d'aquesta estratègia s'han tingut en compte aportacions del Govern quant a la restricció de la regeneració artificial de platges o respecte al sistema duna-platja, a més de valorar el paper que té la posidònia en qüestions com la protecció de la costa contra l'erosió. El seu objectiu és el d'aconseguir més resiliència en el litoral balear davant l'emergència climàtica, prioritzant la seva renaturalització.

> Mes Informació

desc_computadora.png
Deu anys de dades morfodinàmicos en una platja urbana micromareal: Cala Millor (Mediterrani Occidental)

 

Aquesta publicació recopila un conjunt de dades morfològiques i hidrodinàmiques de més d'una dècada de la platja urbana micromareal de Cala Millor (Illes Balears, mar Mediterrània Occidental). Inclou dades entre maig de 2011 fins a octubre de 2020 de: topobatimetrías, posicions de línia de costa obtingudes per videomonitorización, paràmetres meteorològics, informació sobre corrents, així com dades d'onatge i de nivell de la mar a partir de mesuraments del Perfilador Acústic de Corrents Doppler (ADCP). També s'inclouen valors referents a la grandària de sediment.

> Mes informació

desc_computadora.png
Visor dels impactes en la costa pel canvi climàtic

 Aquest visor té com a objecte dotar de criteris i indicadors de caràcter regional a les tasques de disseny i desenvolupament del Pla d'Adaptació a la Inundació Costanera de les illes Balears (PIMA ADAPTA-COSTAS).

> Mes informació