Requisitos
Aquest programa s'estructura de la manera següent:
1. Centres educatius que inicien el programa:
Són els centres que s'inscriuen en aquest programa per primera vegada i els centres que en varen interrompre la participació. Aquests centres educatius es comprometen a:
· Presentar el projecte d'acció ambiental, segons el model (annex 1), que es lliurarà durant l'inici del curs 2024-2025 (data límit dia 10 d'octubre de 2024), a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del programa. El projecte ha d'incloure, com a mínim, un dels tres eixos següents: aigua, energia, residus i economia circular. S'han d'especificar els objectius i el pla d'acció per a cada un dels eixos que es treballin.
· Iniciar l'auditoria ambiental d'un dels eixos esmentats durant el curs escolar 2024-2025, que té com a finalitat la diagnosi de la situació de partida de l'eix que s'ha triat. L'auditoria es pot dur a terme en un o dos cursos escolars.
· Participar en la formació del professorat (mínim de 2 docents), de 12 hores presencials, organitzada pel Servei d'Innovació Educativa i en col·laboració amb el Servei de Qualitat i Educació Ambiental, durant el curs 2024-2025. Segons disponibilitat de places, es podrà augmentar el nombre de participants per centre. La formació s'organitzarà en noves metodologies d'aprenentatge, actualització de coneixements i intercanvi d'experiències. Aquesta formació també tractarà específicament la iniciació en l'educació per a la sostenibilitat.
· Lliurar la memòria final segons el model (annex 2) abans de dia 25 de juny de 2025, a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del Programa.
2. Centres educatius que continuen en el programa:
Són els centres educatius que participen en el programa a partir del segon any i que van avançant en l'assoliment dels seus objectius ambientals. Es comprometen a:
· Presentar el Projecte d'acció ambiental, segons el model (annex 1), que es lliurarà durant l'inici del curs 2024-2025 (data límit dia 10 d'octubre de 2024), a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del programa. S'han d'especificar els objectius i el pla d'acció per a cada un dels eixos que es treballin.
· Participar en la formació del professorat, de 12 hores presencials, organitzada pel Servei d'Innovació Educativa i en col·laboració amb el Servei de Qualitat i Educació Ambiental, durant el curs 2024-2025 (els docents interessats que vulguin certificar 30 hores del programa). La formació s'organitzarà en noves metodologies d'aprenentatge, actualització de coneixements i intercanvi d'experiències. Les 18 hores restants formaran part de l'execució del projecte d'acció ambiental al centre.
· Sol·licitar la certificació o el guardó de centre ecoambiental segons el que s'especifica al punt 10.
· Lliurar la memòria final segons el model (annex 2) abans de dia 25 de juny de 2025, a través de la Seu Electrònica habilitada per als tràmits del Programa.
Documentación a presentar
Plazo máximo
El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 6 de juny de 2024.
Forma de presentación
La presentación de este trámite únicamente se puede hacer por vía telemática y tiene que acceder haciendo un "click" en el botón «Acceso al trámite telemático» que se encuentra en la parte inferior de este trámite. Para poder hacer este tipo de trámite, debe disponer de certificado digital, DNI electrónico o cl@ve permanente.
Órgano competente para la tramitación
Dirección General de la Primera Infancia, Atención a la Diversidad y Mejora Educativa
Contacto
Servicio o Sección responsable
Servicio de Innovación Educativa
C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 2a planta).
Tel.: 971177781
- Fax: 971176888
(sie@dgpice.caib.es)