Articulat específic de la Llei 6/2001

 

Títol IV
Normes especials per a determinats béns i drets de caràcter patrimonial

Capítol I
Dels béns immobles i drets reals

[...]

Secció 6a
Dels arrendaments a favor de la comunitat autònoma

 

Article 65. Forma de concertació

1. La comunitat autònoma pot arrendar els béns immobles que necessiti per al compliment de les seves finalitats.

2. La concertació dels arrendaments de béns immobles s'ha de fer mitjançant concurs públic. No obstant això, es poden concertar de manera directa quan concorri alguna de les circumstàncies següents:

a) La urgència reconeguda en la contractació.
b) La peculiaritat de la necessitat que s'ha de satisfer.
c) L'escassesa d'oferta en el mercat.

Article 66. Conservació i manteniment de l'immoble

Havent-ne concertat l'arrendament i havent posat l'immoble a disposició de la conselleria o organisme que l'hagi d'utilitzar, correspon a aquests adoptar totes les mesures necessàries, o que incumbeixin per llei l'arrendatari, per mantenir l'immoble en condicions de servir en tot moment a la finalitat a la qual es destina.

Article 67. Resolució voluntària del contracte

Quan els béns arrendats deixin de ser necessaris per a la conselleria o organisme autònom corresponent, se n'ha d'assabentar la direcció general competent en matèria de patrimoni, amb la finalitat que, sempre que els termes del contracte ho permetin, aquesta en disposi la possible utilització per a altres serveis de l'Administració de la comunitat autònoma, o disposi la resolució voluntària de l'arrendament.

Article 68. Altres tipus d'arrendaments

En els supòsits d'arrendament amb opció de compra, arrendament financer i la resta de contractes mixtos, tant d'arrendament i adquisició, com d'alienació i arrendament, als quals no sigui aplicable la legislació sobre contractes de les administracions públiques, els és aplicable el que disposa aquesta llei per a l'adquisició i alienació de béns immobles.